Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy a potravinářské obaly tuto nanovlákennou vrstvu obsahující

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F01780263%3A_____%2F20%3AN0000001" target="_blank" >RIV/01780263:_____/20:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/20:43921216

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/36932&plang=CS" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/36932&plang=CS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy a potravinářské obaly tuto nanovlákennou vrstvu obsahující

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy podle technického řešení obsahuje roztok z modifikovaného chitosanu a alespoň jednu antimikrobiální látku přírodního původu určenou pro potravinářské použití, přičemž hmotnostní poměr mezi roztokem z modifikovaného chitosanu a antimikrobiální látkou je 10:0,5 až 1,5. Antimikrobiální látkou může být konkrétně česnek, chmel, rozmarýn nebo kyselina isoaskorbová. Nanovlákenná vrstva podle technického řešení je použitelná pro vláknité nebo celulózové potravinářské obalové materiály např. masného tepelně opracovaného výrobku, například uzenin, a to nanesením na jeho vnitřní/rubovou stranu, tedy stranu přivrácenou k balenému výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    A spinning solution for producing a nanofibrous layer and the food packaging containing the nanofibrous layer

  • Popis výsledku anglicky

    The spinning solution for the production of the nanofibrous layer according to the invention comprises a modified chitosan solution and at least one antimicrobial agent of natural origin intended for food use, whereas the weight ratio between the modified chitosan solution and the antimicrobial agent being 10: 0.5 to 1.5. The antimicrobial agent may be, in particular, garlic, hops, rosemary or isoascorbic acid. The nanofibrous layer according to the technical solution can be used for fibrous or cellulosic food packaging materials, e.g. meat heat-treated product, e.g. sausages, by application to its inner / reverse side, i.e. the side facing the packaged product.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21001 - Nano-materials (production and properties)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG16_084%2F0009936" target="_blank" >EG16_084/0009936: Aplikace nanovláken v potravinářských obalech</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    33798

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Nano Medical s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem