Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy a potravinářské obaly tuto nanovlákennou vrstvu obsahující
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F01780263%3A_____%2F20%3AN0000001" target="_blank" >RIV/01780263:_____/20:N0000001 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/20:43921216
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/36932&plang=CS" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/36932&plang=CS</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy a potravinářské obaly tuto nanovlákennou vrstvu obsahující
Popis výsledku v původním jazyce
Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy podle technického řešení obsahuje roztok z modifikovaného chitosanu a alespoň jednu antimikrobiální látku přírodního původu určenou pro potravinářské použití, přičemž hmotnostní poměr mezi roztokem z modifikovaného chitosanu a antimikrobiální látkou je 10:0,5 až 1,5. Antimikrobiální látkou může být konkrétně česnek, chmel, rozmarýn nebo kyselina isoaskorbová. Nanovlákenná vrstva podle technického řešení je použitelná pro vláknité nebo celulózové potravinářské obalové materiály např. masného tepelně opracovaného výrobku, například uzenin, a to nanesením na jeho vnitřní/rubovou stranu, tedy stranu přivrácenou k balenému výrobku.
Název v anglickém jazyce
A spinning solution for producing a nanofibrous layer and the food packaging containing the nanofibrous layer
Popis výsledku anglicky
The spinning solution for the production of the nanofibrous layer according to the invention comprises a modified chitosan solution and at least one antimicrobial agent of natural origin intended for food use, whereas the weight ratio between the modified chitosan solution and the antimicrobial agent being 10: 0.5 to 1.5. The antimicrobial agent may be, in particular, garlic, hops, rosemary or isoascorbic acid. The nanofibrous layer according to the technical solution can be used for fibrous or cellulosic food packaging materials, e.g. meat heat-treated product, e.g. sausages, by application to its inner / reverse side, i.e. the side facing the packaged product.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21001 - Nano-materials (production and properties)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG16_084%2F0009936" target="_blank" >EG16_084/0009936: Aplikace nanovláken v potravinářských obalech</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
33798
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Nano Medical s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem