Organic hop farming in Czech Republic and worldwide
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F12%3A%230000383" target="_blank" >RIV/14864347:_____/12:#0000383 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/10/" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/10/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Organic hop farming in Czech Republic and worldwide
Popis výsledku v původním jazyce
Organic farming is a trend in official agricultural policies of the European Union. It prioritizes quality over quantity, which places it in contrast to the conventional farming aiming for the maximal profit . The history of organic hops growing began inthe mid-eighties of the last century in Bavaria. In 2011 organic hops was grown on 55 farms in 10 countries, cultivating in total 187 hectares (ha) of hop-fields with an annual production of 240 t of certified organic hops. In other countries, includingthe Czech Republic, there are further 127 ha of hop fields in so-called transition period from conventional to organic hops growing. There were 4 farmers registered for organic hops production on 10.7 ha of hop fields in the Czech Republic at the end of2011. The hop variety Saaz is grown on 8 ha and the variety Premiant on the remaining area. The research project Czech Organic Beer, financially supported by the Ministry of Industry and Trade from 2011 to 2013, deals with the issue of o
Název v anglickém jazyce
Organic hop farming in Czech Republic and worldwide
Popis výsledku anglicky
Organic farming is a trend in official agricultural policies of the European Union. It prioritizes quality over quantity, which places it in contrast to the conventional farming aiming for the maximal profit . The history of organic hops growing began inthe mid-eighties of the last century in Bavaria. In 2011 organic hops was grown on 55 farms in 10 countries, cultivating in total 187 hectares (ha) of hop-fields with an annual production of 240 t of certified organic hops. In other countries, includingthe Czech Republic, there are further 127 ha of hop fields in so-called transition period from conventional to organic hops growing. There were 4 farmers registered for organic hops production on 10.7 ha of hop fields in the Czech Republic at the end of2011. The hop variety Saaz is grown on 8 ha and the variety Premiant on the remaining area. The research project Czech Organic Beer, financially supported by the Ministry of Industry and Trade from 2011 to 2013, deals with the issue of o
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FR-TI3%2F376" target="_blank" >FR-TI3/376: České biopivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný Průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
294-302
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—