Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak aplikovat mykorhizní houby v ovocných sadech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000076" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000076 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://biofruitnet.eu/audio-visual-materials/#stone-fruit" target="_blank" >https://biofruitnet.eu/audio-visual-materials/#stone-fruit</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak aplikovat mykorhizní houby v ovocných sadech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ekologické ovocnářství se často potýká s problémy, jako je nedostatek vody nebo živin, což může mít značně nepříznivý vliv na zdraví ovocných stromů a úrodu. Aplikace přípravků s mykorhizními houbami do půdy během pěstování ovoce může rostlinám umožnit lépe přijímat vodu a živiny z půdy. Stromy, jejichž kořeny jsou napojeny na sítě mykorhizních hub, jsou zdravější a vitálnější a zároveň se zvyšuje jejich odolnost vůči patogenům nebo nedostatku vody v období sucha. Dostatek živin a lepší hospodaření s vodou mají pozitivní vliv také na chuť plodů.

  • Název v anglickém jazyce

    How to apply mycorrhizal fungi in orchards

  • Popis výsledku anglicky

    When organic fruit growing, we can often encounter a lack of water or the availability of nutrients for fruit crops, which in turn can significantly affect the health of the fruit tree and limit the crop. Thanks to the application of mycorrhizal fungi products to the soil during fruit growing, we can enable plants to better absorb water and nutrients from the soil. Trees whose roots thrive on networks of mycorrhizal fungi are healthier and more vigorous while their re-sistance to pathogens or to water shortage in drought period is also increased. Sufficient nutrients and im-proved water management have also an impact to the better fruit flavour.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    R - Projekt Ramcoveho programu EK

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče