Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termín výsevu a výsevek u pekárenské ozimé pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000624" target="_blank" >RIV/25328859:_____/10:#0000624 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termín výsevu a výsevek u pekárenské ozimé pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro jednotlivé výrobní oblasti byl u souboru 15 nejrozšířenějších odrůd zpracován termín výsevu a výsevek u pekárenské ozimé pšenice. Odrůdy jsou řazeny do skupin podle vhodnosti termínu setí.,některé odrůdy mohou být vysévány v celé šířce termínu výsevu. V článku jsou zpracované výsevky odrůd pro rané setí (počátek až polovina agrotechnického termínu), optimální termín setí a konec agrotechnického termínu (pozdní setí). Kvalita zasetí porostu pšenice ozimé představuje základ úspěšnosti dalšího vedení porostu po celou vegetaci. Výsevek je nutné přizpůsobit lokalitě, půdním a vláhovým podmínkám a technologii zakládání porostů. Setí je základní operace založení porostu. Pro dobré zasetí a založení porostu je třeba dobře připravit pozemek.

  • Název v anglickém jazyce

    Sowing date and seeding rate in bread winter wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Sowing dates and seeding rates in a set of 15 most widely grown varieties of bread winter wheat were prepared for individual production regions. The varieties are grouped according to suitable sowing date; some varieties can be sown on all sowing dates.The article gives seeding rates for early sown varieties (beginning to half of the optimum sowing date), the most suitable sowing date and the end of the optimum sowing date (late sowing). The quality of sowing winter wheat is a fundamental of successfulmanagement of the crop through the whole growing season. The seeding rate has to be tailored for given location, soil and water conditions and crop management practice. Sowing is a basic operation of establishing the stand. For good sowing and establishing the stand, the field has to be well prepared.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    62-63

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus