Termín výsevu a výsevek u pekárenské ozimé pšenice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000624" target="_blank" >RIV/25328859:_____/10:#0000624 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termín výsevu a výsevek u pekárenské ozimé pšenice
Popis výsledku v původním jazyce
Pro jednotlivé výrobní oblasti byl u souboru 15 nejrozšířenějších odrůd zpracován termín výsevu a výsevek u pekárenské ozimé pšenice. Odrůdy jsou řazeny do skupin podle vhodnosti termínu setí.,některé odrůdy mohou být vysévány v celé šířce termínu výsevu. V článku jsou zpracované výsevky odrůd pro rané setí (počátek až polovina agrotechnického termínu), optimální termín setí a konec agrotechnického termínu (pozdní setí). Kvalita zasetí porostu pšenice ozimé představuje základ úspěšnosti dalšího vedení porostu po celou vegetaci. Výsevek je nutné přizpůsobit lokalitě, půdním a vláhovým podmínkám a technologii zakládání porostů. Setí je základní operace založení porostu. Pro dobré zasetí a založení porostu je třeba dobře připravit pozemek.
Název v anglickém jazyce
Sowing date and seeding rate in bread winter wheat
Popis výsledku anglicky
Sowing dates and seeding rates in a set of 15 most widely grown varieties of bread winter wheat were prepared for individual production regions. The varieties are grouped according to suitable sowing date; some varieties can be sown on all sowing dates.The article gives seeding rates for early sown varieties (beginning to half of the optimum sowing date), the most suitable sowing date and the end of the optimum sowing date (late sowing). The quality of sowing winter wheat is a fundamental of successfulmanagement of the crop through the whole growing season. The seeding rate has to be tailored for given location, soil and water conditions and crop management practice. Sowing is a basic operation of establishing the stand. For good sowing and establishing the stand, the field has to be well prepared.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
62-63
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—