Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality pšenice a žita a výskytu kontaminantů v pšenici, žitě a ječmeni sklizně 2010

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000711" target="_blank" >RIV/25328859:_____/10:#0000711 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality pšenice a žita a výskytu kontaminantů v pšenici, žitě a ječmeni sklizně 2010

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Odborná studie "Hodnocení kvality pšenice a žita a výskytu kontaminantů v pšenici, žitě a ječmeni sklizně 2010? byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro ?Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2010?, kterou vydává Odbor rostlinné výrobyMZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice a žita pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavkůČSN 46 1100-2 a ČSN 46 1100-4. Charakteristickým rysem kvality sklizně pšenice 2010 v ČR jsou velké lokální rozdíly, a to zejména v objemové hmotnosti a čísle poklesu. V moravských krajích vyhovělo v průměru na objemovou hmotnost 69 % vzorků, v českých krajích pouze 43 % vzorků. V čísle poklesu vyhovělo celkem 73 % vzorků, v Čechách 53 %, na Moravě 85 %. Obsah dusíkatých látek splnilo 87 % vzorků. Nejméně problémovým parametrem byla hodnota sedimentačního indexu, vyhovělo 92 % vzorků. Ži

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of quality of bread wheat and rye and the occurence of contaminants in wheat, rye and barley harvested in 2010

  • Popis výsledku anglicky

    The expert study "Evaluation of quality of bread wheat and rye and the occurence of contaminants in wheat, rye and barley harvested in 2010? was made at the request of the MoA as a base for ?Situační a výhledová zpráva Obiloviny 2010?, which is releasedby the department of plant production of MoA. Quality of food grain harvested in the Czech Republic was evaluated in the laboratory of Agrotest fyto, s.r.o. for representative set of wheat and rye samples originating from all growing areas of the CR. Thequality was evaluated according to the ČSN 46 1100-2 standard. The crop year 2010 featured in the CR by great local differences, namely in bulk density and falling number. 69% of samples satisfied in bulk density in Moravian regions and only 43% in Bohemian regions. 73% of samples satisfied in falling number ? 53% Bohemian, 85% Moravian. 87% of samples satisied in crude protein content. The best parameter was Zeleny sedimentation, 92% of samples satisfied. Rye grain was rather bad in qu

Klasifikace

  • Druh

    H<sub>neleg</sub> - Promítnuto do směrnic nebo předpisů závazných v rámci příslušného poskytovatele

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo předpisu

    http://eagri.cz/public/web/file/93956/OBILOVINY_12_2010.pdf

  • Označení kompet. příslušného orgánu

    Ministerstvo zemědělství, Praha

  • Územní platnost výsledku

    A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)