Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3AN0000008" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:N0000008 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/15:#0000068
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g. Výsledkem je nový originální výrobek se Beta-glukany (patří do hemicelulóz) a představují jak rozpustnou tak nerozpustnou složku potravní vlákniny. působí jako prebiotika pro střevní mikrofóru. Zároveň působí nespecifická imunomodulace díky zapojení mnoha různých imunitních cest jakými jsou aktivace makrofágů, stimulace T-buněk nebo zvýšení produkce protilátek.
Název v anglickém jazyce
Functional sample of organic product based on wheat, barley and oat organic flour for home bread machine
Popis výsledku anglicky
It is a product based on wheat, barley and oat flour with an increased content of beta-glucans with a technique for home bread machine batch 400-500 g. The result is a new original product with beta-glucan (belonging to the hemicelluloses) represent both the soluble and insoluble component of dietary fiber. It acts as a prebiotic for intestinal microflora. Also act nonspecific immunomodulation due to the involvement of many different immune pathways such as activation of macrophages, T-cell stimulation or enhancement of antibody production.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VUPP FV-1
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g.
Ekonomické parametry
Předpokládané zvýšení produkce výrobků firmy Probio o 2 %
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—