Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3AN0000008" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:N0000008 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/15:#0000068

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jedná se o výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g. Výsledkem je nový originální výrobek se Beta-glukany (patří do hemicelulóz) a představují jak rozpustnou tak nerozpustnou složku potravní vlákniny. působí jako prebiotika pro střevní mikrofóru. Zároveň působí nespecifická imunomodulace díky zapojení mnoha různých imunitních cest jakými jsou aktivace makrofágů, stimulace T-buněk nebo zvýšení produkce protilátek.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional sample of organic product based on wheat, barley and oat organic flour for home bread machine

  • Popis výsledku anglicky

    It is a product based on wheat, barley and oat flour with an increased content of beta-glucans with a technique for home bread machine batch 400-500 g. The result is a new original product with beta-glucan (belonging to the hemicelluloses) represent both the soluble and insoluble component of dietary fiber. It acts as a prebiotic for intestinal microflora. Also act nonspecific immunomodulation due to the involvement of many different immune pathways such as activation of macrophages, T-cell stimulation or enhancement of antibody production.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VUPP FV-1

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g.

  • Ekonomické parametry

    Předpokládané zvýšení produkce výrobků firmy Probio o 2 %

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem