Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj teploty kompostovaných odpadů z výroby vína jako indikátor biologické konverze

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F14%3A%230000178" target="_blank" >RIV/25619161:_____/14:#0000178 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj teploty kompostovaných odpadů z výroby vína jako indikátor biologické konverze

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Při zpracování hroznů a výrobě vína je vyprodukováno značné množství biologicky rozložitelných odpadů, jež často představují odpad, který lze využít nejen jako zdroj uhlíku, ale i živin. Nejvhodnější metodou jejich zpracování a následného využití je kompostování. Při intenzifikaci biologické konverzace kompostováním se s úspěchem využívají kroužkovci z rodu Eusenia. Výsledným produktem je přírodní substrát, na jehož výrobě se podílejí žížaly. Při biokonverzi dochází k vývoji teplot, podle jejichž dynamiky lze řídit tento přírodní proces.

  • Název v anglickém jazyce

    Temperature development of composted waste from the production of wine as an indicator of biological conversion

  • Popis výsledku anglicky

    During the processing of the grapes and wine produced a considerable amount of biodegradable waste that often represents the waste, which can be used not only as a source of carbon, but also nutrients. The most appropriate method of their processing andsubsequent use of it is composting. When, the intensification of biological composting with the success of the conversation uses the annelids from the genus Eusenia. The resulting product is a natural substrate, whose production involved in earthworms. When the bioconversion occurs, the temperature development, according to which the dynamics, you can control this natural process.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/WD-37-07-2" target="_blank" >WD-37-07-2: Výzkum domácího a poíjezdového zahranieního cestovního ruchu ve vztahu k zmírniní spoleeensko-ekonomických disparit</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XIII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    06/2014

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    25-27

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus