Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Properties of mixtures of cement with various raw materials

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26232511%3A_____%2F18%3AN0000020" target="_blank" >RIV/26232511:_____/18:N0000020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/379/1/012010" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/379/1/012010</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/379/1/012010" target="_blank" >10.1088/1757-899X/379/1/012010</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Properties of mixtures of cement with various raw materials

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper presents possibility of utilization of selected Czech and Slovak industrial and natural raw materials in blended cement production. The cement blends were prepared using 75 wt. % of cement and 25 wt. % of a substituent. The paper is focused only on test results of the laboratory-prepared blended cements. The influence of admixture on hydration process was observed by calorimetric measurement of heat evolution during hydration process within 24 hours. The hydration products of water-cured samples for 28 days were determined by thermal analysis. Further properties, such as short and long-term compressive strengths and setting period, were determined.

  • Název v anglickém jazyce

    Properties of mixtures of cement with various raw materials

  • Popis výsledku anglicky

    This paper presents possibility of utilization of selected Czech and Slovak industrial and natural raw materials in blended cement production. The cement blends were prepared using 75 wt. % of cement and 25 wt. % of a substituent. The paper is focused only on test results of the laboratory-prepared blended cements. The influence of admixture on hydration process was observed by calorimetric measurement of heat evolution during hydration process within 24 hours. The hydration products of water-cured samples for 28 days were determined by thermal analysis. Further properties, such as short and long-term compressive strengths and setting period, were determined.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20500 - Materials engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    IOP Conference Series: Materials Science and Engineering

  • ISSN

    17578981

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2018

  • Číslo periodika v rámci svazku

    379 012010

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85050455413