Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv prostřednictvím vybraných kvasinkových mikroorganismů v měřítku minipivovaru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv prostřednictvím vybraných kvasinkových mikroorganismů v měřítku minipivovaru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie popisuje postup výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv, které se svým senzorickým charakterem snažili přiblížit konvenčním stylům, které jsou mezi konzumenty oblíbené. Jednalo se o verifikaci funčnosti dvou vyselektovaných kvasinek EPS794 a EPS795, u kterých byl identifikován významný pontenciál pro transfer do praxe.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology for the production of non-alcoholic and low-alcoholic beers using selected yeast microorganisms on a microbrewery scale

  • Popis výsledku anglicky

    Proven technology describes the production process of non-alcoholic and low-alcohol beers, which, with their sensory character, tried to bring them closer to conventional styles that are popular among consumers. It was a verification of the functionality of two selected yeasts EPS794 and EPS795, in which a significant potential for transfer into practice was identified.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG20_321%2F0024380" target="_blank" >EG20_321/0024380: Komplexní vývoj biologického činitele pro pivovarství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    741_MIKROPIVO-V3.1

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024380

  • Technické parametry

    Výsledek představuje dokumentaci, která určuje postup výroby daných typů nápojů, stabilizaci finálního výrobku.

  • Ekonomické parametry

    Zvýšení přidané hodnoty piva vyrobené minipivovarem ROTOR vlastněný společností EPS biotechnology. Prodej preparátů 4000 Kč/ kg.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059; 60461373

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem