Technologie výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv prostřednictvím vybraných kvasinkových mikroorganismů v měřítku minipivovaru
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000011 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv prostřednictvím vybraných kvasinkových mikroorganismů v měřítku minipivovaru
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie popisuje postup výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv, které se svým senzorickým charakterem snažili přiblížit konvenčním stylům, které jsou mezi konzumenty oblíbené. Jednalo se o verifikaci funčnosti dvou vyselektovaných kvasinek EPS794 a EPS795, u kterých byl identifikován významný pontenciál pro transfer do praxe.
Název v anglickém jazyce
Technology for the production of non-alcoholic and low-alcoholic beers using selected yeast microorganisms on a microbrewery scale
Popis výsledku anglicky
Proven technology describes the production process of non-alcoholic and low-alcohol beers, which, with their sensory character, tried to bring them closer to conventional styles that are popular among consumers. It was a verification of the functionality of two selected yeasts EPS794 and EPS795, in which a significant potential for transfer into practice was identified.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG20_321%2F0024380" target="_blank" >EG20_321/0024380: Komplexní vývoj biologického činitele pro pivovarství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
741_MIKROPIVO-V3.1
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024380
Technické parametry
Výsledek představuje dokumentaci, která určuje postup výroby daných typů nápojů, stabilizaci finálního výrobku.
Ekonomické parametry
Zvýšení přidané hodnoty piva vyrobené minipivovarem ROTOR vlastněný společností EPS biotechnology. Prodej preparátů 4000 Kč/ kg.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059; 60461373
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 5, 166 28 Praha 6
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—