Různé technologie zpracování půdy k cukrovce a jejich vliv na obsah půdního humusu a výnos plodiny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F08%3A9P000411" target="_blank" >RIV/26296080:_____/08:9P000411 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Různé technologie zpracování půdy k cukrovce a jejich vliv na obsah půdního humusu a výnos plodiny
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě dosažených výsledků na černozemních a hnědozemních půdách v řepařské výrobní oblasti bylo zjištěno, že obsah humusu příznivě reaguje na mělké kypření u černozemních půd, kdežto u hnědozemních půd byl vyšší obsah humusu u hloubkového kypření. Na všech lokalitách bylo dosaženo v rámci variant obdobného výnosu. Zvyšující se trend výnosu cukrovky byl patrný u redukovaného zpracování půdy.
Název v anglickém jazyce
Different technology of soil tillage to sugar beet and their influence over content soil humus and sugar beet yield
Popis výsledku anglicky
On the base of records on the chernosem and brown soils in the sugar beet growing region was found, that the humus content highly responses to the shallow loosening on the chernosem, while on the brown soils was higher humus content at deep loosening. Distinct effect on sugar beet yields, eventually their connection do not follow by different soil tillage. On all locations was found analogical yield intra-variants. Reduced soil tillage has increasing trend of sugar beet yields.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G46038" target="_blank" >1G46038: TECHNIKA A TECHNOLOGICKÉ SYSTÉMY PĚSTOVÁNÍ CUKROVKY PRO TRVALE UDRŽITELNÉ ZEMĚDĚLSTVÍ</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické ařepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
124
Číslo periodika v rámci svazku
11/2008
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—