The multifunctional role of legumes in vineyards and orchards
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F18%3AN0000113" target="_blank" >RIV/26296080:_____/18:N0000113 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The multifunctional role of legumes in vineyards and orchards
Popis výsledku v původním jazyce
In frame of the research project TA04020464 “Different ways of vineyard greening and management and their influence on reduction of soil erosion and quality of production”, various species of legumes have been studied as cover-crop mixtures. The main aim of the research is to recommend the best mixtures for the use in vineyards and orchards in both organic and integrated crop production. Based on two years evaluation of five mixtures in six localities, it can be concluded that the best results were obtained by winter mixture, and perennial mixture for dry conditions, and annual mixture for fast greening. These three mixtures comply with the requirement of fast vegetation-cover establishment after sowing, and thus significantly reduce the erosion.
Název v anglickém jazyce
The multifunctional role of legumes in vineyards and orchards
Popis výsledku anglicky
In frame of the research project TA04020464 “Different ways of vineyard greening and management and their influence on reduction of soil erosion and quality of production”, various species of legumes have been studied as cover-crop mixtures. The main aim of the research is to recommend the best mixtures for the use in vineyards and orchards in both organic and integrated crop production. Based on two years evaluation of five mixtures in six localities, it can be concluded that the best results were obtained by winter mixture, and perennial mixture for dry conditions, and annual mixture for fast greening. These three mixtures comply with the requirement of fast vegetation-cover establishment after sowing, and thus significantly reduce the erosion.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA04020464" target="_blank" >TA04020464: Různé způsoby ozeleňování a ošetřování vinohradů a jejich vliv na omezení eroze a kvalitu produkce.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Breeding Grasses and Protein Crops in the Era of Genomics
ISBN
978-3-319-89577-2
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
237-242
Počet stran knihy
267
Název nakladatele
Springer, Cham
Místo vydání
Dotnuva Lithuania
Kód UT WoS kapitoly
—