Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The multifunctional role of legumes in vineyards and orchards

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F18%3AN0000113" target="_blank" >RIV/26296080:_____/18:N0000113 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The multifunctional role of legumes in vineyards and orchards

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In frame of the research project TA04020464 “Different ways of vineyard greening and management and their influence on reduction of soil erosion and quality of production”, various species of legumes have been studied as cover-crop mixtures. The main aim of the research is to recommend the best mixtures for the use in vineyards and orchards in both organic and integrated crop production. Based on two years evaluation of five mixtures in six localities, it can be concluded that the best results were obtained by winter mixture, and perennial mixture for dry conditions, and annual mixture for fast greening. These three mixtures comply with the requirement of fast vegetation-cover establishment after sowing, and thus significantly reduce the erosion.

  • Název v anglickém jazyce

    The multifunctional role of legumes in vineyards and orchards

  • Popis výsledku anglicky

    In frame of the research project TA04020464 “Different ways of vineyard greening and management and their influence on reduction of soil erosion and quality of production”, various species of legumes have been studied as cover-crop mixtures. The main aim of the research is to recommend the best mixtures for the use in vineyards and orchards in both organic and integrated crop production. Based on two years evaluation of five mixtures in six localities, it can be concluded that the best results were obtained by winter mixture, and perennial mixture for dry conditions, and annual mixture for fast greening. These three mixtures comply with the requirement of fast vegetation-cover establishment after sowing, and thus significantly reduce the erosion.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA04020464" target="_blank" >TA04020464: Různé způsoby ozeleňování a ošetřování vinohradů a jejich vliv na omezení eroze a kvalitu produkce.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Breeding Grasses and Protein Crops in the Era of Genomics

  • ISBN

    978-3-319-89577-2

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    237-242

  • Počet stran knihy

    267

  • Název nakladatele

    Springer, Cham

  • Místo vydání

    Dotnuva Lithuania

  • Kód UT WoS kapitoly