Jeteloviny a půda
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F19%3AN0000150" target="_blank" >RIV/26296080:_____/19:N0000150 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vupt.cz" target="_blank" >http://www.vupt.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jeteloviny a půda
Popis výsledku v původním jazyce
Množství zanechané organické hmoty v půdě ovlivňuje nejen její vláhový režim, a to jak v období sucha, tak v období vyšších sumy srážkové vody, ale celý komplex půdních vlastností. Zařazování jetelovin do osevních postupů je proto velmi důležité a nezbytné pro předcházení degradačních procesů. Jeteloviny by měly být zařazeny do osevních postupů alespoň jednou za čtyři roky.
Název v anglickém jazyce
Clovers and soil
Popis výsledku anglicky
The amount of organic matter left in the soil affects not only its moisture regime, both in the dry season and in the period of higher sum of rainwater, but also the whole soil properties complex. The inclusion of legumes in the crop rotation is therefore very important and necessary to prevent degradation processes. Clovers should be included in the crop rotation at least every four years.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů