Výroba fermentovaných nápojů s přídavkem sladké a kyselé syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3AZFBRAG13" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:ZFBRAG13 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1902329&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1902329&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výroba fermentovaných nápojů s přídavkem sladké a kyselé syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká nápojů resp. iontových nápojů na bázi sladiny s přídavkem sladké či kyselé syrovátky fermentované vinařskými kvasinkami. Tím by konzument získal benefit v podobě sérových bílkovin resp. esenciálních aminokyselin a nutričně významných minerálních látek a vitamínů. Jednalo by se o nízkoalkoholický, nebo nealkoholický iontový nápoj.
Název v anglickém jazyce
Production of fermented beverages with the addition of sweet and acid whey
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to beverages resp. ion based drinks wort with added sweet or acid whey fermented wine yeasts. This would benefit gained consumer in the form of serum proteins resp. essential amino acids and nutritionally important mineralsand vitamins. It would be a low-alcoholic or non-alcoholic ion beverage.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
24787
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence