Membránové procesy - úspory a inovace v mlékárenském průmyslu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000053" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000053 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Membránové procesy - úspory a inovace v mlékárenském průmyslu
Popis výsledku v původním jazyce
Teorie membránových procesů (MP), jejich využití v mlékárenství, využití MP při zpracování syrovátek (sladké, kyselé) k zvýšení výtěžnosti při výrobě tvarohu a jogurtu , odpadní permeát z ultrafiltrace, reverzní osmózy nebo nanofiltrace.
Název v anglickém jazyce
Membrane processes - savings and innovation in the dairy industry
Popis výsledku anglicky
Theory of membrane processes (MP), their use in the dairy industry, the use of MP in the processing of whey (sweet, acid) to increase the yield in the manufacture of cottage cheese and yogurt , the waste permeate from ultrafiltration, reverse osmosis or nanofiltration.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů