Mléko, všestranně významná potravina. Fyziologie vzniku, péče o produkci a hodnota pro člověka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F04%3A00011196" target="_blank" >RIV/26788462:_____/04:00011196 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mléko, všestranně významná potravina. Fyziologie vzniku, péče o produkci a hodnota pro člověka
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je zaměřen na objasnění současných problémů chovu skotu a zejména mlékařství odborné lékařské veřejnosti. Hlavní témata včetně uvedení vlastních výsledků a názorů jsou: stav chovu skotu; vlivy chovu dojnic na složení a vlastnosti mléka jako hygienu ve smyslu výskytu inhibičních látek a mikroorganismů, na nutriční složky mléka a technologické vlastnosti; zdravotní stav dojnic z pohledu výskytu produkčních poruch; nutriční a dietetické vlastnosti mléka; některé otázky metabolismu dojnic.
Název v anglickém jazyce
Milk, versatile important foodstuff. Physiology of rise, taking care of production and value for human
Popis výsledku anglicky
The article is aimed at explanation of today problems of the cattle keeping, in particular dairying for professional medicine public. The main themes including mention of own results and opinions are: cattle keeping state; the impacts of the dairy cow keeping on milk composition and properties such as hygiene in terms of residual inhibitory substances and microorganisms occurrence, on milk nutritional compounds and technological properties; dairy cow health state in terms of productive disorder occurrence; nutritional and dietetical milk properties; some questions of dairy cow metabolism.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Osteologický buletin
ISSN
1211-3778
e-ISSN
—
Svazek periodika
neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
30
Strana od-do
3-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—