Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza nelineární odpovědi ztráty vody u hovězího masa v průběhu zrání.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000104" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analyse of non-linear Response of cooking Loss in aged Beef.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We used the package nlme in program R to evaluate data from our experiment where we measured cooking loss in beef meat in aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem. 2x2 design (bulls, steers) x (extensively, intensively fattened) with 12 animals in each group was performed during 2 seasons. We described the relationship between aging time and cooking loss by the asymptotic regression model with three physically meaningful parameters: R0 ? the response in the (slaughter) time 0, lrc ? logarithm of the rate constant and Asym ? a response that approaches a horizontal asymptote. Factors of design (groups) were as the fixed effects, animals nested in seasons as the random effects. There were no differences between groups in R0 or lrc, only random variabilityin R0 between animals. Production system had the significant effect on the asymptote. The values were 33 % for intensive, 38 % for extensive system. The castration influenced the asymptote. Steers showed significantly lower asymptote by

  • Název v anglickém jazyce

    Analyse of non-linear Response of cooking Loss in aged Beef.

  • Popis výsledku anglicky

    We used the package nlme in program R to evaluate data from our experiment where we measured cooking loss in beef meat in aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem. 2x2 design (bulls, steers) x (extensively, intensively fattened) with 12 animals in each group was performed during 2 seasons. We described the relationship between aging time and cooking loss by the asymptotic regression model with three physically meaningful parameters: R0 ? the response in the (slaughter) time 0, lrc ? logarithm of the rate constant and Asym ? a response that approaches a horizontal asymptote. Factors of design (groups) were as the fixed effects, animals nested in seasons as the random effects. There were no differences between groups in R0 or lrc, only random variabilityin R0 between animals. Production system had the significant effect on the asymptote. The values were 33 % for intensive, 38 % for extensive system. The castration influenced the asymptote. Steers showed significantly lower asymptote by

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LA08035" target="_blank" >LA08035: Základní výzkum masa na celosvětových kongresech ICoMST/AMSA.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    54th International Congress of Meat Science and Technology

  • ISBN

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Cape Town, South Africa

  • Místo konání akce

    Cape Town, South Africa

  • Datum konání akce

    10. 8. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku