Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000355" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000355 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem našeho sledování bylo porovnání dvou vybraných hybridů kukuřice CELIO 250 a CELIVE a zjistit diferenci v jejich dobrovolném příjmu sušiny při jejich různé výživné hodnotě a posoudit jejich vhodnost pro zařazování do krmných dávek pro dojnice. Krmnýpokus byl uskutečněn na šesti kravách (675-739 kg živé hmotnosti). Každá skupina byla krmena ad-libitum s využitím krmných boxů (systému řízení RIC). Dobrovolný příjem sušiny byl ovlivňován stravitelností NDF, která byla vyšší u hybridu CELIO 250 (38,2%), než u hybridu CELIVE (35,7%). Při zařazení 40 % sušiny kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 ve směsné krmné krmné dávce dává možnost zvýšení mléčné produkce. U kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 byl zjištěn vyšší příjem celkové energie, než u kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIVE.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of nutrition value of maize varieties CELIO 250 and CELIVE on voluntary dry matter intake in dairy cows.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our monitoring was to compare two chosen maize varieties CELIO 250 and CELIVE, to find out differences in their voluntary intake by their different nutrition value and to evaluate their suitability for their inclusion into the dairy cows feeding rations. The feeding trial was conducted on six cows (675-739 kg). The voluntary dry matter intake was related to the digestibility of NDF that was higher in the variety CELIO 250 (38.2 %) than in CELIVE (35.7 %). An inclusion of 40 % of dry matter ofmaize silage made from the variety CELIO 250 in the total mixed ration makes possible to increase the daily milk production. Concerning the maize silage made of the variety CELIO 250 it was found out the higher intake of total energy than in the maize silage made from the variety CELIVE.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus