Optimalizace podmínek izolace a stanovení aminokyselin v bílkovinných frakcích kravského mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F13%3A%230000658" target="_blank" >RIV/26788462:_____/13:#0000658 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Optimalizace podmínek izolace a stanovení aminokyselin v bílkovinných frakcích kravského mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika je primárně určena pro analýzy v zemědělských a mikrobiologických laboratořích, ale uplatnění nalezne také v dalších státních a soukromých laboratořích a výzkumných institucích.
Název v anglickém jazyce
Optimization of conditions of isolation and determination of amino acids in the protein fractions of cow's milk
Popis výsledku anglicky
This method is intended for analyses in agricultural and microbiological laboratories as well as in other state and private laboratories and research institutes.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LH11062" target="_blank" >LH11062: Hodnocení tělesné kondice dojnic s mléčnou a kombinovanou užitkovostí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
J12/01
Číslo předpisu
17210/2013 ? 14
Technické parametry
Metodika je využívána na základě smlouvy o uplatnění metodiky s uživatelem AgroKonzulta - poradenství, s.r.o.; Klostermanova 1258; 564 01 Žamberk, IČ 25287486 ze dne 13. 12. 2013. Za poskytovatatele metodiky Ing, Ondřej Kopp, jednatel společnosti (tel. 583 392 111, email: ondrej.kopp@vuchs.cz), za uživatele metodiky Ing. František Mikyska, jednatel společnosti (tel. 465 676 767, mikyska@agrokonzulta.cz).
Ekonomické parametry
Mléko je zpeněžováno na základě řady ukazatelů, např. na základě obsahu bílkovin v mléce. Zvýšením obsahu proteinu v mléce o 0,1 % dojde ke zvýšení zisku o 0,13 Kč/kg mléka a 1040 Kč/krávu/rok (Kvapilík et al., 2011). Pokud bude tato metodika využívána pro 1 % krav z celkového počtu, dojde k přímé úspoře při aktuálním stavu dojnic v ČR (cca 370 tis.) cca 4 mil. Kč.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17 Praha 1, 117 05
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů