Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace podmínek izolace a stanovení aminokyselin v bílkovinných frakcích kravského mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F13%3A%230000658" target="_blank" >RIV/26788462:_____/13:#0000658 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace podmínek izolace a stanovení aminokyselin v bílkovinných frakcích kravského mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika je primárně určena pro analýzy v zemědělských a mikrobiologických laboratořích, ale uplatnění nalezne také v dalších státních a soukromých laboratořích a výzkumných institucích.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of conditions of isolation and determination of amino acids in the protein fractions of cow's milk

  • Popis výsledku anglicky

    This method is intended for analyses in agricultural and microbiological laboratories as well as in other state and private laboratories and research institutes.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LH11062" target="_blank" >LH11062: Hodnocení tělesné kondice dojnic s mléčnou a kombinovanou užitkovostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    J12/01

  • Číslo předpisu

    17210/2013 ? 14

  • Technické parametry

    Metodika je využívána na základě smlouvy o uplatnění metodiky s uživatelem AgroKonzulta - poradenství, s.r.o.; Klostermanova 1258; 564 01 Žamberk, IČ 25287486 ze dne 13. 12. 2013. Za poskytovatatele metodiky Ing, Ondřej Kopp, jednatel společnosti (tel. 583 392 111, email: ondrej.kopp@vuchs.cz), za uživatele metodiky Ing. František Mikyska, jednatel společnosti (tel. 465 676 767, mikyska@agrokonzulta.cz).

  • Ekonomické parametry

    Mléko je zpeněžováno na základě řady ukazatelů, např. na základě obsahu bílkovin v mléce. Zvýšením obsahu proteinu v mléce o 0,1 % dojde ke zvýšení zisku o 0,13 Kč/kg mléka a 1040 Kč/krávu/rok (Kvapilík et al., 2011). Pokud bude tato metodika využívána pro 1 % krav z celkového počtu, dojde k přímé úspoře při aktuálním stavu dojnic v ČR (cca 370 tis.) cca 4 mil. Kč.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17 Praha 1, 117 05

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů