Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assesment of bovine milk fat quality from the view of human health

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F19%3AN0000040" target="_blank" >RIV/26788462:_____/19:N0000040 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/19:N0000041

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assesment of bovine milk fat quality from the view of human health

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the quality of milk fat from the view of human health from cow´s milk. The study was performed on individual milk samples collected from four dairy farms breeding Holstein cows. The diets used on those farms were based on maize silage, hay and supplemental mixtures containing rapeseed oil and cake (Farm 1), extruded full-fat soybean (Farm 2), rapeseed cake + extruded full-fat soybean (Farm 3) or flaxseed + soybean meal (Farm 4). Milk samples were analysed on the content of FA in milk fat. Samples of feedstuffs were analysed on the content of dry matter and basic nutrients. Based on the FA profile, sums of SFA, MUFA and PUFA were calculated as well as following selected indices of milk fat quality: atherogenic (AI), thrombogenic (TI), HPI and hypo-/hypercholesterolaemic ratio (HH).

  • Název v anglickém jazyce

    Assesment of bovine milk fat quality from the view of human health

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the quality of milk fat from the view of human health from cow´s milk. The study was performed on individual milk samples collected from four dairy farms breeding Holstein cows. The diets used on those farms were based on maize silage, hay and supplemental mixtures containing rapeseed oil and cake (Farm 1), extruded full-fat soybean (Farm 2), rapeseed cake + extruded full-fat soybean (Farm 3) or flaxseed + soybean meal (Farm 4). Milk samples were analysed on the content of FA in milk fat. Samples of feedstuffs were analysed on the content of dry matter and basic nutrients. Based on the FA profile, sums of SFA, MUFA and PUFA were calculated as well as following selected indices of milk fat quality: atherogenic (AI), thrombogenic (TI), HPI and hypo-/hypercholesterolaemic ratio (HH).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů