Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných fytonutrientů na kvalitu a složení mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F19%3AN0000045" target="_blank" >RIV/26788462:_____/19:N0000045 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vybraných fytonutrientů na kvalitu a složení mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Krmná aditiva jsou do výživy skotu přidávána cíleně nejen za účelem např. ovlivnění fermentačních procesů v bachoru a zlepšení stravitelnosti krmiv, ale také zdraví zvířat. Řada rostlin produkuje sekundární metabolity, jako jsou např. fenolické sloučeniny, saponiny a esenciální oleje, které mohou být využity jako krmná aditiva z důvodu obsahu biologicky aktivních látek. V příspěvku je popsán vliv přídavku esenciálních olejů ve výživě skotu na mléčnou užitkovost a jsou zde popsány účinky esenciálních olejů. Dále je popsán i vliv přídavku mikrořas jako krmného aditiva ve výživě dojnic na kvalitu a složení mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of selected phytonutrients on milk quality and composition

  • Popis výsledku anglicky

    Feed additives are specifically added to cattle nutrition not only e.g. to influence the rumen fermentation processes and to improve feed digestibility, but also animal health. Many plants produce secondary metabolites, such as e.g. phenolic compounds, saponins and essential oils, which can be used as feed additives because of the content of biologically active substances. In the article, the effect of the addition of essential oils in cattle nutrition on milk yield and the effects of essential oils are described. Furthermore, the effect of the addition of microalgae as a feed additive in the nutrition of cows on milk quality and composition is described.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů