Pšenice ozimá Netta
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F24%3AN0000011" target="_blank" >RIV/27184145:_____/24:N0000011 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do" target="_blank" >https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšenice ozimá Netta
Popis výsledku v původním jazyce
Netta je pekařská raná až velmi raná odrůda. Rostliny středně vysoké, středně odolné proti poléhání. Zrno středně velké. Odolná proti napadení padlím pšenice na listu, středně odolná až odolná proti napadení padlím pšenice v klasu, středně až méně odolná proti napadení komplexem listových skvrnitostí, středně odolná proti napadení feosferiovou skvrnitostí pšenice v klasu, středně odolná proti napadení hnědou rzivostí pšenice, středně odolná proti napadení žlutou rzivostí pšenice. Dle provokačních testů středně odolná proti napadení černou rzivostí trav, středně odolná proti napadení růžověním klasu pšenice, středně odolná proti vymrzání. Výnos zrna v neošetřené variantě pěstování v kukuřičné oblasti středně vysoký, v řepařské oblasti vysoký a v bramborářské oblasti středně vysoký až vysoký. Výnos zrna v ošetřené variantě pěstování ve všech oblastech středně vysoký. Pekařská jakost chlebová (kategorie B). Objemová výtěžnost pečiva středně vysoká, obsah dusíkatých látek nízký, hodnota Zelenyho testu nízká, vaznost mouky středně vysoká, hodnota čísla poklesu nízká, objemová hmotnost středně vysoká.
Název v anglickém jazyce
Winter wheat Netta
Popis výsledku anglicky
Netta is an early to very early baking wheat variety. The plants are of medium height, moderately resistant to lodging. The grains are medium-sized. It is resistant to yellow rust infection on leaves, moderately resistant to moderate to high infection of yellow rust in the ear, moderately to less resistant to leaf spot complex, moderately resistant to fusarium head blight, moderately resistant to brown rust, and moderately resistant to yellow rust. According to provocation tests, it is moderately resistant to black rust of grasses, moderately resistant to pinking in wheat ears, and moderately resistant to winter kill. Grain yield in the untreated cultivation variant is medium to high in maize-growing areas, high in beet-growing areas, and medium to high in potato-growing areas. In the treated cultivation variant, grain yield is medium to high across all regions. Baking quality is bread wheat (category B). The volumetric bread yield is medium high, nitrogen compound content is low, Green's test value is low, flour stickiness is medium high, falling number value is low, and bulk density is medium high.
Klasifikace
Druh
Z<sub>odru</sub> - Odrůda
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
SG-S1820-18
Číselná identifikace
UKZUZ 007669/2024
Technické parametry
Uzavřena smlouva o licenčním využití s SELGEN, a.s. IČ47116099 ze dne 19.12.2012 Odpovědná osoba Dr.Ing. IVO SEDLÁČEK, Gorkého 2608/59, 767 01 Kroměříž, tel. 604 221 991
Ekonomické parametry
Zvýšení ročního objemu výroby
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
27184145
Název vlastníka
Výzkumné centrum SELTON, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do