Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přehled doporučených experimentálních dat o tepelných kapacitách kapalin a odhadových metodách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F44555601%3A13440%2F11%3A43883830" target="_blank" >RIV/44555601:13440/11:43883830 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přehled doporučených experimentálních dat o tepelných kapacitách kapalin a odhadových metodách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    K určení mnoha termodynamických veličin látek mohou být využity buď experimentální nebo neexperimentální metody. Tepelné kapacity patří mezi základní termofyzikální a termodynamické vlastnosti charakterizující kapaliny. K získání hodnot o tepelných kapacitách můžeme vyžít mnoha experimentálních, nejen kalorimetrických, metod a taktéž velké množství výpočetních a odhadových postupů. K jejich návrhu je vždy nutné vytvořit databázi spolehlivých, experimentálních, přesných a správných údajů pro výpočet parametrů navrženého modelu. Tento příspěvek informuje o dvou dílech, která vyšla v uplynulém roce. Prvním je kniha věnovaná tepelným kapacitám kapalin poskytující přehledy jak metod experimentálních, tak odhadových. Druhým je článek prezentující doporučenáexperimentální data o tepelných kapacitách čistých kapalin.

  • Název v anglickém jazyce

    Survey of recommended experimental data on liquid heat capacity and estimation methods

  • Popis výsledku anglicky

    The heat capacities of liquids are important thermodynamic quantities and they are necessary in many industrial and theoretical calculations. Many experimental or estimation techniques can be used to determine this property. There are presented two published work. First of them is a book summarized different experimental and estimation methods for liquid heat capacity. The second one is a survey of recommended experimental data on liquid heat capacity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA400720710" target="_blank" >IAA400720710: Stanovení fázového a stavového chování tekutin a tekutých směsí pro procesy probíhající za superambientních podmínek: molekulární teorie a experiment</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    33. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7395-398-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    79-82

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    hotel Srní, Srní na Šumavě

  • Datum konání akce

    23. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku