The effect of internal cooling on blow molded products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24210%2F13%3A%230005755" target="_blank" >RIV/46747885:24210/13:#0005755 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of internal cooling on blow molded products
Popis výsledku v původním jazyce
The article presented deals with the production of blow molding products where the cooling phase is one of the most important. The method of reducing the heat energy directly determines the production time and dictates product quality. One very efficientway to improve the cooling ability, and consequently to reduce production time, is to implement at this stage internal cooling systems. These systems make it possible to ensure savings 50% of the production time. This is an interesting result, but the next important question is how the intensive internal cooling influences product quality? The aim of this published research is therefore focused on finding an answer to the question posed. To achieve this target, theoretical research was used to create aseries of experiments which measured and evaluated the microstructure, mechanical, visual behavior and also the stability of the shape of the product
Název v anglickém jazyce
The effect of internal cooling on blow molded products
Popis výsledku anglicky
The article presented deals with the production of blow molding products where the cooling phase is one of the most important. The method of reducing the heat energy directly determines the production time and dictates product quality. One very efficientway to improve the cooling ability, and consequently to reduce production time, is to implement at this stage internal cooling systems. These systems make it possible to ensure savings 50% of the production time. This is an interesting result, but the next important question is how the intensive internal cooling influences product quality? The aim of this published research is therefore focused on finding an answer to the question posed. To achieve this target, theoretical research was used to create aseries of experiments which measured and evaluated the microstructure, mechanical, visual behavior and also the stability of the shape of the product
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
AD Alta ? Journal of Interdisciplinary Research
ISSN
1804-7890
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
2/2013
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
138-142
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—