The design of the 3D printer for use in gastronomy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24210%2F17%3A00003716" target="_blank" >RIV/46747885:24210/17:00003716 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.mmscience.eu/content/file/archives/MM_Science_2016187.pdf" target="_blank" >http://www.mmscience.eu/content/file/archives/MM_Science_2016187.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2017_02_2016187" target="_blank" >10.17973/MMSJ.2017_02_2016187</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The design of the 3D printer for use in gastronomy
Popis výsledku v původním jazyce
The research presented in this article deals with the design of appropriate technology and with an implementation of the structural design of the 3D printer for use in gastronomy. A printer concept of RepRap open source project was used and completed with own solution of the extrusion head for printing with chocolate. Chocolate was chosen since it can be easily converted by heat into a plastic-like material and displaced through an extruder on a substrate. Thanks to that, you can print business cards made of chocolate, pralines in shape of whatever the customer desires, or portraits. The printer can also be used for other materials, such as different toppings on cakes, or very complicated structures that would not be possible to create without using 3D printing.
Název v anglickém jazyce
The design of the 3D printer for use in gastronomy
Popis výsledku anglicky
The research presented in this article deals with the design of appropriate technology and with an implementation of the structural design of the 3D printer for use in gastronomy. A printer concept of RepRap open source project was used and completed with own solution of the extrusion head for printing with chocolate. Chocolate was chosen since it can be easily converted by heat into a plastic-like material and displaced through an extruder on a substrate. Thanks to that, you can print business cards made of chocolate, pralines in shape of whatever the customer desires, or portraits. The printer can also be used for other materials, such as different toppings on cakes, or very complicated structures that would not be possible to create without using 3D printing.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
20302 - Applied mechanics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
MM Science Journal
ISSN
18031269
e-ISSN
—
Svazek periodika
2017
Číslo periodika v rámci svazku
February
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1744-1747
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85012024623