Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The design of the 3D printer for use in gastronomy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24210%2F17%3A00003716" target="_blank" >RIV/46747885:24210/17:00003716 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mmscience.eu/content/file/archives/MM_Science_2016187.pdf" target="_blank" >http://www.mmscience.eu/content/file/archives/MM_Science_2016187.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2017_02_2016187" target="_blank" >10.17973/MMSJ.2017_02_2016187</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The design of the 3D printer for use in gastronomy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The research presented in this article deals with the design of appropriate technology and with an implementation of the structural design of the 3D printer for use in gastronomy. A printer concept of RepRap open source project was used and completed with own solution of the extrusion head for printing with chocolate. Chocolate was chosen since it can be easily converted by heat into a plastic-like material and displaced through an extruder on a substrate. Thanks to that, you can print business cards made of chocolate, pralines in shape of whatever the customer desires, or portraits. The printer can also be used for other materials, such as different toppings on cakes, or very complicated structures that would not be possible to create without using 3D printing.

  • Název v anglickém jazyce

    The design of the 3D printer for use in gastronomy

  • Popis výsledku anglicky

    The research presented in this article deals with the design of appropriate technology and with an implementation of the structural design of the 3D printer for use in gastronomy. A printer concept of RepRap open source project was used and completed with own solution of the extrusion head for printing with chocolate. Chocolate was chosen since it can be easily converted by heat into a plastic-like material and displaced through an extruder on a substrate. Thanks to that, you can print business cards made of chocolate, pralines in shape of whatever the customer desires, or portraits. The printer can also be used for other materials, such as different toppings on cakes, or very complicated structures that would not be possible to create without using 3D printing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20302 - Applied mechanics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    MM Science Journal

  • ISSN

    18031269

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2017

  • Číslo periodika v rámci svazku

    February

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1744-1747

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85012024623