Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční vzorek jednotky pro odběr a předúpravu vzorku rmutu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24220%2F19%3A00007488" target="_blank" >RIV/46747885:24220/19:00007488 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční vzorek jednotky pro odběr a předúpravu vzorku rmutu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aparatura sestává z hrubého předfiltru ponořeného přímo do varny piva, soustavy sítových filtrů, membránového filtru a peristaltického čerpadla na výstupu. Přefiltrovaný vzorek odkapává do nádoby, ze které bude v budoucnu odebírán vzorek pro senzor. Při aktuální sestavě je filtrační plocha nanovlákenného filtru 0,036 m2. Životnost filtru do zanesení je velmi dlouhá, celková doba filtrace bez přerušení byla 3h a ani po této době nebyl tok limitní, tzn. samozřejmě klesal, ale byl řádově desetkrát větší, než požadovaný. Hodnota toku po 3 hodinách nepřetržitého procesu byla 1 ml.s-1. Doba zpoždění vzorku v aparatuře je 10minut.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional sample of the unit for taking and pre-treatment of beer mash

  • Popis výsledku anglicky

    The apparatus consists of a coarse prefilter immersed directly in the brewery, a screen filter system, a membrane filter and a peristaltic pump at the outlet. The filtered sample drips into a container from which the sensor will be sampled in the future. In the current configuration, the filtration area of the nanofiber filter is 0.036 m2. The lifetime of the filter until the pore filling is very long; of course, it was declining, but it was about ten times larger than the required one. The flow rate after 3 hours of continuous process was 1 ml.s-1. The sample lag time in the apparatus is 10 minutes.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FV30332" target="_blank" >FV30332: Modulární technologická jednotka pro procesní řízení pivovarské výroby</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    FVJOPV

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    filtrační plocha nanovlákenného filtru 0,036 m2, celková doba filtrace bez přerušení byla 3h, hodnota toku po 3 hodinách nepřetržitého procesu byla 1 ml.s-1 kontaktní osoba Klára Kalinová (klara.kalinova@tul.cz).

  • Ekonomické parametry

    materiál, komponenty cca 50tis Kč; výdaje na pracovní kapacitu, režie cca 100tis.Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    46747885

  • Název vlastníka

    Technická univerzita v Liberci

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem