Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bioeconomy for Sustainable Agriculture and Food Production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24310%2F24%3A00012364" target="_blank" >RIV/46747885:24310/24:00012364 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-981-97-1837-5_12" target="_blank" >https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-981-97-1837-5_12</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-981-97-1837-5_12" target="_blank" >10.1007/978-981-97-1837-5_12</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bioeconomy for Sustainable Agriculture and Food Production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Agricultural production is one of the traditional sectors of the European Union’s economy, along with food production. Still, it faces several challenges that are exacerbated by ongoing climate change. Agricultural productivity depends to a large extent on two primary resources, namely, land and water. Areas are threatened by erosion; the soil cannot retain water, pesticides contaminate groundwater, and the overall diversity of the agricultural landscape is being reduced. This chapter aims to define the agricultural bioeconomy and sustainable agriculture and define a combined approach to ensure sustainable agriculture and food production. This term encompasses the economic and trade aspects associated with the utilization of biological resources and biotechnologies in agriculture and the food industry. It is the field that explores how to efficiently harness biological resources, improve production processes, and achieve a more sustainable agriculture and food supply chain.

  • Název v anglickém jazyce

    Bioeconomy for Sustainable Agriculture and Food Production

  • Popis výsledku anglicky

    Agricultural production is one of the traditional sectors of the European Union’s economy, along with food production. Still, it faces several challenges that are exacerbated by ongoing climate change. Agricultural productivity depends to a large extent on two primary resources, namely, land and water. Areas are threatened by erosion; the soil cannot retain water, pesticides contaminate groundwater, and the overall diversity of the agricultural landscape is being reduced. This chapter aims to define the agricultural bioeconomy and sustainable agriculture and define a combined approach to ensure sustainable agriculture and food production. This term encompasses the economic and trade aspects associated with the utilization of biological resources and biotechnologies in agriculture and the food industry. It is the field that explores how to efficiently harness biological resources, improve production processes, and achieve a more sustainable agriculture and food supply chain.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Springer

  • ISBN

    978-981-97-1837-5

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    277-291

  • Počet stran knihy

    408

  • Název nakladatele

    Springer

  • Místo vydání

  • Kód UT WoS kapitoly