Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Controlled Release of Polyphenols from Thermal Crosslinked Carboxymethylcellulose

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24410%2F12%3A%230001348" target="_blank" >RIV/46747885:24410/12:#0001348 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Controlled Release of Polyphenols from Thermal Crosslinked Carboxymethylcellulose

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aím of this study was to determine release rate and changes in polyphenols content, which were sorbed to carboxymethylcellulose gel and the subsequently desorbed. The aqueous extract of blue marc vine variety Fratava was used as a source of polyphenols. The gel was dried into a solid film and polyphenols were then desorbed again by dissolving of this film in saline (isotonic) solution. Further was studied the influence of different temperatures of drying gel and the influence of different density ofgel on change in the amount of released polyphenols and also kinetics of their release in re-transfer of the film on the gel and solution. The process simulates the possible use of carboxymethylcellulose/polyphenols film in contact with the tissues andbody fluids such as course of wound healing.

  • Název v anglickém jazyce

    Controlled Release of Polyphenols from Thermal Crosslinked Carboxymethylcellulose

  • Popis výsledku anglicky

    The aím of this study was to determine release rate and changes in polyphenols content, which were sorbed to carboxymethylcellulose gel and the subsequently desorbed. The aqueous extract of blue marc vine variety Fratava was used as a source of polyphenols. The gel was dried into a solid film and polyphenols were then desorbed again by dissolving of this film in saline (isotonic) solution. Further was studied the influence of different temperatures of drying gel and the influence of different density ofgel on change in the amount of released polyphenols and also kinetics of their release in re-transfer of the film on the gel and solution. The process simulates the possible use of carboxymethylcellulose/polyphenols film in contact with the tissues andbody fluids such as course of wound healing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JJ - Ostatní materiály

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    19th Strutex

  • ISBN

    978-80-7372-913-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Technická univerzita v Liberci

  • Místo vydání

    Liberec

  • Místo konání akce

    Liberec

  • Datum konání akce

    3. 12. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku