Degradation of phenol by Rhodococcus erythropolis in presence of magnetic fields
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F12%3A%230000027" target="_blank" >RIV/46747885:24620/12:#0000027 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://biobio.vscht.cz/files/Book_of_proceedings.pdf" target="_blank" >http://biobio.vscht.cz/files/Book_of_proceedings.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Degradation of phenol by Rhodococcus erythropolis in presence of magnetic fields
Popis výsledku v původním jazyce
All living organisms themselves produce and actively use the electromagnetic field, but this field is much smaller (in the range of about 10-12 T) than artificially generated fields that affects all live. An additional impact of an external magnetic field (up to the order of 101 T) on bacterial cells might draw attention to any another interesting effects of magnetic field on living organisms in general. The aim of this study was to determine the impact of static magnetic field induction about 250 mT onorganic compounds removal. The influence of magnetic field on the degradation process was observed with an initial phenol concentration about 300 mg/l. Microorganisms in the presence of magnetic field demonstrated enhanced oxidation of phenol than thosein the control sample (without magnetic field). In this study, the effects of magnetic field on bacterial Rhodococcus Erythropolis were investigated in the batch recirculation bioreactor.
Název v anglickém jazyce
Degradation of phenol by Rhodococcus erythropolis in presence of magnetic fields
Popis výsledku anglicky
All living organisms themselves produce and actively use the electromagnetic field, but this field is much smaller (in the range of about 10-12 T) than artificially generated fields that affects all live. An additional impact of an external magnetic field (up to the order of 101 T) on bacterial cells might draw attention to any another interesting effects of magnetic field on living organisms in general. The aim of this study was to determine the impact of static magnetic field induction about 250 mT onorganic compounds removal. The influence of magnetic field on the degradation process was observed with an initial phenol concentration about 300 mg/l. Microorganisms in the presence of magnetic field demonstrated enhanced oxidation of phenol than thosein the control sample (without magnetic field). In this study, the effects of magnetic field on bacterial Rhodococcus Erythropolis were investigated in the batch recirculation bioreactor.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of proceedings. 5th International Symposium on Biosorption and Bioremediation
ISBN
978-80-7080-825-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
131-134
Název nakladatele
Institute of Chemical Technology
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 6. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—