Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Degradation of phenol by Rhodococcus erythropolis in presence of magnetic fields

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F12%3A%230000027" target="_blank" >RIV/46747885:24620/12:#0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://biobio.vscht.cz/files/Book_of_proceedings.pdf" target="_blank" >http://biobio.vscht.cz/files/Book_of_proceedings.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Degradation of phenol by Rhodococcus erythropolis in presence of magnetic fields

  • Popis výsledku v původním jazyce

    All living organisms themselves produce and actively use the electromagnetic field, but this field is much smaller (in the range of about 10-12 T) than artificially generated fields that affects all live. An additional impact of an external magnetic field (up to the order of 101 T) on bacterial cells might draw attention to any another interesting effects of magnetic field on living organisms in general. The aim of this study was to determine the impact of static magnetic field induction about 250 mT onorganic compounds removal. The influence of magnetic field on the degradation process was observed with an initial phenol concentration about 300 mg/l. Microorganisms in the presence of magnetic field demonstrated enhanced oxidation of phenol than thosein the control sample (without magnetic field). In this study, the effects of magnetic field on bacterial Rhodococcus Erythropolis were investigated in the batch recirculation bioreactor.

  • Název v anglickém jazyce

    Degradation of phenol by Rhodococcus erythropolis in presence of magnetic fields

  • Popis výsledku anglicky

    All living organisms themselves produce and actively use the electromagnetic field, but this field is much smaller (in the range of about 10-12 T) than artificially generated fields that affects all live. An additional impact of an external magnetic field (up to the order of 101 T) on bacterial cells might draw attention to any another interesting effects of magnetic field on living organisms in general. The aim of this study was to determine the impact of static magnetic field induction about 250 mT onorganic compounds removal. The influence of magnetic field on the degradation process was observed with an initial phenol concentration about 300 mg/l. Microorganisms in the presence of magnetic field demonstrated enhanced oxidation of phenol than thosein the control sample (without magnetic field). In this study, the effects of magnetic field on bacterial Rhodococcus Erythropolis were investigated in the batch recirculation bioreactor.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of proceedings. 5th International Symposium on Biosorption and Bioremediation

  • ISBN

    978-80-7080-825-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    131-134

  • Název nakladatele

    Institute of Chemical Technology

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    24. 6. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku