Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bacterial Filtration Efficiency of Green Soy Protein Based Nanofiber Air Filter

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F14%3A%230000443" target="_blank" >RIV/46747885:24620/14:#0000443 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bacterial Filtration Efficiency of Green Soy Protein Based Nanofiber Air Filter

  • Popis výsledku v původním jazyce

    High bacterial filtration efficiency (BFE) filters, based on nanofibers derived from blends of grain proteins and poly-ethylene-oxide (PEO), were produced by an electrospinning process. Specifically, polymer blends consisting of purified soy flour/PEO with a ratio of 7/3 were spun into nanofibers and characterized. A new laboratory based experimental apparatus for testing BFE was designed and used to test BFE of bacterial aerosols consisting of Escherichia coli (E. coli). Performances of soy protein based nanofiber filters with nanofiber mass varying from 1 to 5 g/m2 as well as a nanofiber filters prepared from pure PEO were compared. The results showed that BFE values for filters containing 5 g/m2 protein based nanofibers and PEO nanofiber filter were100 and 81.5%, respectively. The results also indicated that the BFE increased as the protein content in the nanofiber filter increased. These novel protein based nanofiber filters have demonstrated a clear potential for effective remova

  • Název v anglickém jazyce

    Bacterial Filtration Efficiency of Green Soy Protein Based Nanofiber Air Filter

  • Popis výsledku anglicky

    High bacterial filtration efficiency (BFE) filters, based on nanofibers derived from blends of grain proteins and poly-ethylene-oxide (PEO), were produced by an electrospinning process. Specifically, polymer blends consisting of purified soy flour/PEO with a ratio of 7/3 were spun into nanofibers and characterized. A new laboratory based experimental apparatus for testing BFE was designed and used to test BFE of bacterial aerosols consisting of Escherichia coli (E. coli). Performances of soy protein based nanofiber filters with nanofiber mass varying from 1 to 5 g/m2 as well as a nanofiber filters prepared from pure PEO were compared. The results showed that BFE values for filters containing 5 g/m2 protein based nanofibers and PEO nanofiber filter were100 and 81.5%, respectively. The results also indicated that the BFE increased as the protein content in the nanofiber filter increased. These novel protein based nanofiber filters have demonstrated a clear potential for effective remova

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Nanoscience and Nanotechnology

  • ISSN

    1533-4880

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    4891-4898

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus