Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F00%3A1_3_14" target="_blank" >RIV/46904841:_____/00:1_3_14 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Vytvořené materiály se zvětšenou velikostí plev dosahují i různých hodnot pekařské jakosti. Genotypy se zvýšeným obsahem amylopektinu by mohly být významné pro výrobu těstárenských výrobků. Rovněž translokovaný segment pšeničného chromozomu s alelou Glu D1 (5 + 10) vyvolává v pekařských pokusech tritikale srovnatelný objem pečiva jako u pšenice.
Název v anglickém jazyce
Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.
Popis výsledku anglicky
Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Vytvořené materiály se zvětšenou velikostí plev dosahují i různých hodnot pekařské jakosti. Genotypy se zvýšeným obsahem amylopektinu by mohly být významné pro výrobu těstárenských výrobků. Rovněž translokovaný segment pšeničného chromozomu s alelou Glu D1 (5 + 10) vyvolává v pekařských pokusech tritikale srovnatelný objem pečiva jako u pšenice.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996132" target="_blank" >EP0960996132: Inkorporace zlepšených parametrů technologické a nutriční jakosti zrna do kulturních forem pšenice a tritikale s využitím vzdálené hybridizace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—