Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F00%3A1_3_14" target="_blank" >RIV/46904841:_____/00:1_3_14 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Vytvořené materiály se zvětšenou velikostí plev dosahují i různých hodnot pekařské jakosti. Genotypy se zvýšeným obsahem amylopektinu by mohly být významné pro výrobu těstárenských výrobků. Rovněž translokovaný segment pšeničného chromozomu s alelou Glu D1 (5 + 10) vyvolává v pekařských pokusech tritikale srovnatelný objem pečiva jako u pšenice.

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of bread-making quality of wheat using molecular genetic markers.

  • Popis výsledku anglicky

    Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Vytvořené materiály se zvětšenou velikostí plev dosahují i různých hodnot pekařské jakosti. Genotypy se zvýšeným obsahem amylopektinu by mohly být významné pro výrobu těstárenských výrobků. Rovněž translokovaný segment pšeničného chromozomu s alelou Glu D1 (5 + 10) vyvolává v pekařských pokusech tritikale srovnatelný objem pečiva jako u pšenice.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996132" target="_blank" >EP0960996132: Inkorporace zlepšených parametrů technologické a nutriční jakosti zrna do kulturních forem pšenice a tritikale s využitím vzdálené hybridizace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku