Possibilities of increasing protein content in wheat (T. aestivum L.) grain using intraspecific and interspecific hybridisation with selected donors
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F00%3A1_3_19" target="_blank" >RIV/46904841:_____/00:1_3_19 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Possibilities of increasing protein content in wheat (T. aestivum L.) grain using intraspecific and interspecific hybridisation with selected donors
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Hybridizací vytvořené genotypy ozimé pšenice se vyznačují různou úrovní znaků charakteru klasu, ale i obsahu bílkovin a odolnosti k chorobám. Některé linie z křížení T. aestivum x T. macha vykazovaly dobrou polní odolnost k fuzarióze klasu a zvýšený obsah bílkovin.
Název v anglickém jazyce
Possibilities of increasing protein content in wheat (T. aestivum L.) grain using intraspecific and interspecific hybridisation with selected donors
Popis výsledku anglicky
Prezentace výsledků formou posterů na konferencích (Mendel Centenary Congress v Brně, 6. IWC v Budapešti) o problematice tvorby genetických zdrojů pšenice se zlepšenými kvalitativními znaky zrna (bílkoviny) a změněným morfotypem klasu. Hybridizací vytvořené genotypy ozimé pšenice se vyznačují různou úrovní znaků charakteru klasu, ale i obsahu bílkovin a odolnosti k chorobám. Některé linie z křížení T. aestivum x T. macha vykazovaly dobrou polní odolnost k fuzarióze klasu a zvýšený obsah bílkovin.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996132" target="_blank" >EP0960996132: Inkorporace zlepšených parametrů technologické a nutriční jakosti zrna do kulturních forem pšenice a tritikale s využitím vzdálené hybridizace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
6th International Wheat Conference. Wheat in a Global Environment.
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Název nakladatele
Agricultural Research Institute of the Hungarian Academy of Sciences
Místo vydání
Martonvásár
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—