Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biotechnological processing of grain distiller' stillage.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F99%3A4_4_319" target="_blank" >RIV/46904841:_____/99:4_4_319 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biotechnological processing of grain distiller' stillage.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo porovnáno, jaký vliv má použitý způsob opracování zrna určeného pro výrobu etanolu. Byly sledovány vlivy klasického způsobu broušení a technologie Debranning. Výrazně kvalitnější je použití technologie Debranning. Použitím technologie debranningu jemožné především dosáhnout: - lepší zhodnocení zrna pro výrobu etanolu. - možnost využití obalových vrstev zrna pro přidávání do destilačních výpalků, které mohou posloužit jeko základ krmných směsí. Současně tento přídavek zvýší nutriční hodnotu dest ilačních výpalků. Přídavkem obalových vrstev do destilačních výpalků dojde ke zvýšení jejich nutriční kvality a současně dojde také ke zvýšení využitelnosti obalových vrstev zrna. Jeví se také možnost využití obalových vrstev zrna v potravinářské výrobě speciálních dietetických výrobků humánní výživy.

  • Název v anglickém jazyce

    Biotechnological processing of grain distiller' stillage.

  • Popis výsledku anglicky

    Bylo porovnáno, jaký vliv má použitý způsob opracování zrna určeného pro výrobu etanolu. Byly sledovány vlivy klasického způsobu broušení a technologie Debranning. Výrazně kvalitnější je použití technologie Debranning. Použitím technologie debranningu jemožné především dosáhnout: - lepší zhodnocení zrna pro výrobu etanolu. - možnost využití obalových vrstev zrna pro přidávání do destilačních výpalků, které mohou posloužit jeko základ krmných směsí. Současně tento přídavek zvýší nutriční hodnotu dest ilačních výpalků. Přídavkem obalových vrstev do destilačních výpalků dojde ke zvýšení jejich nutriční kvality a současně dojde také ke zvýšení využitelnosti obalových vrstev zrna. Jeví se také možnost využití obalových vrstev zrna v potravinářské výrobě speciálních dietetických výrobků humánní výživy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996666" target="_blank" >EP0960996666: Výroba a využití ethanolu ze zemědělských plodin-výběr vhodných genotypů obilovin, jejich pěstební technologie a prefinalizační procesy.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    "9th Europian Congress on Biotechnology, Brusel

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Brusel

  • Místo vydání

    Brusel

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku