Biotechnological processing of grain distiller' stillage.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F99%3A4_4_319" target="_blank" >RIV/46904841:_____/99:4_4_319 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biotechnological processing of grain distiller' stillage.
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo porovnáno, jaký vliv má použitý způsob opracování zrna určeného pro výrobu etanolu. Byly sledovány vlivy klasického způsobu broušení a technologie Debranning. Výrazně kvalitnější je použití technologie Debranning. Použitím technologie debranningu jemožné především dosáhnout: - lepší zhodnocení zrna pro výrobu etanolu. - možnost využití obalových vrstev zrna pro přidávání do destilačních výpalků, které mohou posloužit jeko základ krmných směsí. Současně tento přídavek zvýší nutriční hodnotu dest ilačních výpalků. Přídavkem obalových vrstev do destilačních výpalků dojde ke zvýšení jejich nutriční kvality a současně dojde také ke zvýšení využitelnosti obalových vrstev zrna. Jeví se také možnost využití obalových vrstev zrna v potravinářské výrobě speciálních dietetických výrobků humánní výživy.
Název v anglickém jazyce
Biotechnological processing of grain distiller' stillage.
Popis výsledku anglicky
Bylo porovnáno, jaký vliv má použitý způsob opracování zrna určeného pro výrobu etanolu. Byly sledovány vlivy klasického způsobu broušení a technologie Debranning. Výrazně kvalitnější je použití technologie Debranning. Použitím technologie debranningu jemožné především dosáhnout: - lepší zhodnocení zrna pro výrobu etanolu. - možnost využití obalových vrstev zrna pro přidávání do destilačních výpalků, které mohou posloužit jeko základ krmných směsí. Současně tento přídavek zvýší nutriční hodnotu dest ilačních výpalků. Přídavkem obalových vrstev do destilačních výpalků dojde ke zvýšení jejich nutriční kvality a současně dojde také ke zvýšení využitelnosti obalových vrstev zrna. Jeví se také možnost využití obalových vrstev zrna v potravinářské výrobě speciálních dietetických výrobků humánní výživy.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996666" target="_blank" >EP0960996666: Výroba a využití ethanolu ze zemědělských plodin-výběr vhodných genotypů obilovin, jejich pěstební technologie a prefinalizační procesy.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
"9th Europian Congress on Biotechnology, Brusel
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Brusel
Místo vydání
Brusel
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—