Gastronomie doby Karla IV. Několik poznámek na okraj popularizace historicky atraktivních témat v rámci kulturního turismu.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F16%3AN0000238" target="_blank" >RIV/47813059:19240/16:N0000238 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Gastronomie doby Karla IV. Několik poznámek na okraj popularizace historicky atraktivních témat v rámci kulturního turismu.
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek představuje retrogastronomické akce se zaměřením na dvorskou středověkou kuchyni s akcentem na dobu Karla IV., hodnotí míru jejich věrohodnosti v kontextu dostupných historických zpráv a pramenů.
Název v anglickém jazyce
The Gastronomy of the Period of Charles IV. Several Notes Considering Popularisation of Historically Attractive Topics within Cultural Tourism.
Popis výsledku anglicky
The article presents retro-culinary events aimed on the medieval court cuisine and focuses on the period of Charles IV. It evaluates the level of credibility of such events in the context of available historical documents and sources.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AB - Dějiny
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Odkaz Karla IV. v ekonomicko-kulturním kontextu
ISBN
978-80-245-2188-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
51-60
Název nakladatele
Nakladatelství Oeconomica
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
zámek Loučeň
Datum konání akce
1. 1. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—