Růžová polévka a zelená omáčka, rybí želé a tuční kapouni. Na okraj mezinárodních kulinárních zkušeností přemyslovských vévodů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F22%3AA0001035" target="_blank" >RIV/47813059:19240/22:A0001035 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Růžová polévka a zelená omáčka, rybí želé a tuční kapouni. Na okraj mezinárodních kulinárních zkušeností přemyslovských vévodů.
Popis výsledku v původním jazyce
Studie představuje na pozadí vybraných zahraničních cest příslušníků opavské, resp. opavsko-ratibořské linie Přemyslovců znalosti o hostinách a dalších gastronomických akcích, jichž se účastnili, obsažené v dobových pramenech.
Název v anglickém jazyce
Pink soup and green sauce, fish jelly and fat capons. Some notes on the international culinary experience of the Přemyslid Dukes
Popis výsledku anglicky
On the background of selected journeys abroad realised by the members of Opava, or more precisely Opava-Racibórz branch of Přemyslid dynasty, the paper presents information presented in period sources about banquets and other gastronomy events the Přemyslids participated in.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Opavští Přemyslovci v dějinách a kultuře
ISBN
9788075105165
Počet stran výsledku
23
Strana od-do
303-325
Počet stran knihy
430
Název nakladatele
Slezská univerzita v Opavě
Místo vydání
Opava-Katowice
Kód UT WoS kapitoly
—