Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití kompostu ze zbytků po zpracování hroznů a ovoce pro zlepšení půdních vlastností

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F48532452%3A_____%2F16%3AN0000001" target="_blank" >RIV/48532452:_____/16:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26296080:_____/15:#0001464

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití kompostu ze zbytků po zpracování hroznů a ovoce pro zlepšení půdních vlastností

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pokus probíhal v letech 2012 – 2015 v odlišných stanovištních podmínkách, a sice na Jižní Moravě ve vinicích v kukuřičné výrobní oblasti v regionu Velké Bílovice a na polním pokusu v Rakvicích a v okrajové kukuřičné výrobní oblasti na maloparcelovém pokusu v Troubsku. Aplikace kompostu, připraveného ze zbytků po vylisování hroznů, ovoce a s různými dalšími odpady, byla prováděna každým rokem na podzim a mělce zapravena do půdy. Projevil se také pozitivní vliv aplikace matolinového kompostu na výnosy sledovaných plodin jak u vyšší, tak i u nižší dávky kompostu.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization of compost from residues after processing of grapes and fruit for the improvement of soil properties

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was tested in 2012-2015 in different habitats, namely in South Moravia, in vineyards in the maize production area in the Velké Bílovice region and in the field trial in Rakvice and in the marginal maize production area on a small-scale experiment in Troubsko. The application of compost, prepared from the residue after pressing of the wine marc, fruit and various other wastes, was carried out every year in the autumn and shallowly incorporated into the soil. The obtained results define the positive significance of wine marc compost for all soil properties. There was also a positive effect of the application of wine marc compost on the yields of monitored crops for higher and lower compost doses.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LF12006" target="_blank" >LF12006: Trvale udržitelné a inovační využití odpadů ze zpracování hroznů a ovoce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    30/15

  • Číslo předpisu

    N - certifikovaná metodika, osvědčení č. UKZUZ 124974/2015

  • Technické parametry

    Uplatnění výsledků této metodiky je možné v komerční i ekologické sféře.

  • Ekonomické parametry

    Za konkurenční výhodu lze v případě našich kompostů spatřovat cenu a specifika jejich využití.

  • Označení certifikačního orgánu

    UKZUZ 124974/2015

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů