Komparativní studie vývoje a stavu systémů zajištění analytické kvality pro laboratoře při kontrole základního složení syrového kravského mléka v ČR.
Popis výsledku
Odborný článek je orientován na srovnání výhod a nevýhod dvou referenčně-rutinních systémů laboratoří testujících mléko s ohledem na možnosti věrohodnosti analytických výsledků. Jsou posuzovány možnosti centrální kalibrace, aplikace nejistot a použití rozdílných systémů hodnocení testování způsobilosti analytické práce v mlékařství.
Klíčová slova
milklaboratoryanalysisaccreditationanalytical quality assurance systemcalibrationmilk compositionreferential methodmilk sampleresult reliabilitygraph diagnostical instrumentsproficiency testing systems
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Komparativní studie vývoje a stavu systémů zajištění analytické kvality pro laboratoře při kontrole základního složení syrového kravského mléka v ČR.
Popis výsledku v původním jazyce
Odborný článek je orientován na srovnání výhod a nevýhod dvou referenčně-rutinních systémů laboratoří testujících mléko s ohledem na možnosti věrohodnosti analytických výsledků. Jsou posuzovány možnosti centrální kalibrace, aplikace nejistot a použití rozdílných systémů hodnocení testování způsobilosti analytické práce v mlékařství.
Název v anglickém jazyce
Comparative study of development and state of analytical quality assurance systems of laboratories at raw milk composition monitoring in the Czech Republic.
Popis výsledku anglicky
The professional article is oriented to comparison of advantages and disadvantages of two referential-routine laboratory systems for milk testing in consideration of possibilities of analytical result reliability. The possibilities of centralized calibration, uncertainty application and using of various systems of the analytical work proficiency testing in dairying are evaluated.
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Svazek periodika
XLVII
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
8-18
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
GM - Potravinářství
Rok uplatnění
2005