Studium kvality zrna z hlediska šlechtění obilnin pro vhodnou výživu zvířat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F05%3A8P007014" target="_blank" >RIV/49608851:_____/05:8P007014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Study of grain quality from viewpoint of cereal breeding for proper animal nutrition
Popis výsledku v původním jazyce
It was studied 25 varieties of winter wheat, 13 varieties of spring barley, 13 varieties of winter barley and 8 varieties of winter triticale from trials for the List of recommended varieties (Czech Institute for Supervising and Testing in Agriculture) in 2002-2004. Varieties were tested by in vitro methods as for indicators of degradation of nutrients (mainly of starch), and subsequently the chosen varieties of each cereal species were tested individually by the metabolic trials in vivo. On the basis of the results it could be stated, that the highest differences in the nutritive value of grains for ruminants can be expected between varieties of winter wheat. Nutritive value of grains, characterized by the parameters of energetic and nitrogen metabolism, was the best in wheat, than in barley, and at least in triticale.
Název v anglickém jazyce
Study of grain quality from viewpoint of cereal breeding for proper animal nutrition
Popis výsledku anglicky
It was studied 25 varieties of winter wheat, 13 varieties of spring barley, 13 varieties of winter barley and 8 varieties of winter triticale from trials for the List of recommended varieties (Czech Institute for Supervising and Testing in Agriculture) in 2002-2004. Varieties were tested by in vitro methods as for indicators of degradation of nutrients (mainly of starch), and subsequently the chosen varieties of each cereal species were tested individually by the metabolic trials in vivo. On the basis of the results it could be stated, that the highest differences in the nutritive value of grains for ruminants can be expected between varieties of winter wheat. Nutritive value of grains, characterized by the parameters of energetic and nitrogen metabolism, was the best in wheat, than in barley, and at least in triticale.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3133" target="_blank" >QF3133: Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bericht über die 56. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs
ISBN
—
ISSN
1026-6267
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
119-126
Název nakladatele
HBLFA Raumberg-Gumpenstein
Místo vydání
Raumberg-Gumpenstein
Místo konání akce
Raumberg-Gumpenstein
Datum konání akce
22. 11. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—