Vliv ruminálně chráněného proteinu doplněného třemi aminokyselinami na mléčnou užitkovost, složení mléka a skladbu mastných kyselin u dojnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000046" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of rumen-protected protein supplemented with three amino acids on milk yield, composition and fatty acids profile in dairy cows
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this study was to determine the influence of rumen-protected protein supplemented with the amino acids lysine, methionine and histidine added either as a powder or in the form of rumen-protected tablets to the rumen of dairy cows on theyield, composition and technological suitability of milk. The experiment was carried out on three lactating cows with ruminal and duodenal cannulas in 4 periods. Average milk yield, milk protein yield and casein content was higher when the supplement wasgiven in the form of tablets. Protein, fat and lactose contents were unaffected by the treatment. The content of short- and medium-chain fatty acids was higher and the proportion of long-chain fatty acids was lower when the supplement was given in the powder form.
Název v anglickém jazyce
Effect of rumen-protected protein supplemented with three amino acids on milk yield, composition and fatty acids profile in dairy cows
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to determine the influence of rumen-protected protein supplemented with the amino acids lysine, methionine and histidine added either as a powder or in the form of rumen-protected tablets to the rumen of dairy cows on theyield, composition and technological suitability of milk. The experiment was carried out on three lactating cows with ruminal and duodenal cannulas in 4 periods. Average milk yield, milk protein yield and casein content was higher when the supplement wasgiven in the form of tablets. Protein, fat and lactose contents were unaffected by the treatment. The content of short- and medium-chain fatty acids was higher and the proportion of long-chain fatty acids was lower when the supplement was given in the powder form.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Animal and Feed Sciences
ISSN
1230-1388
e-ISSN
—
Svazek periodika
15
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
PL - Polská republika
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
3-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—