Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv ruminálně chráněného proteinu doplněného třemi aminokyselinami na mléčnou užitkovost, složení mléka a skladbu mastných kyselin u dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000046" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000046 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of rumen-protected protein supplemented with three amino acids on milk yield, composition and fatty acids profile in dairy cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to determine the influence of rumen-protected protein supplemented with the amino acids lysine, methionine and histidine added either as a powder or in the form of rumen-protected tablets to the rumen of dairy cows on theyield, composition and technological suitability of milk. The experiment was carried out on three lactating cows with ruminal and duodenal cannulas in 4 periods. Average milk yield, milk protein yield and casein content was higher when the supplement wasgiven in the form of tablets. Protein, fat and lactose contents were unaffected by the treatment. The content of short- and medium-chain fatty acids was higher and the proportion of long-chain fatty acids was lower when the supplement was given in the powder form.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of rumen-protected protein supplemented with three amino acids on milk yield, composition and fatty acids profile in dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to determine the influence of rumen-protected protein supplemented with the amino acids lysine, methionine and histidine added either as a powder or in the form of rumen-protected tablets to the rumen of dairy cows on theyield, composition and technological suitability of milk. The experiment was carried out on three lactating cows with ruminal and duodenal cannulas in 4 periods. Average milk yield, milk protein yield and casein content was higher when the supplement wasgiven in the form of tablets. Protein, fat and lactose contents were unaffected by the treatment. The content of short- and medium-chain fatty acids was higher and the proportion of long-chain fatty acids was lower when the supplement was given in the powder form.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Animal and Feed Sciences

  • ISSN

    1230-1388

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    3-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus