Společenská odpovědnost v evropském a českém cukrovarnictví
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49777513%3A23510%2F13%3A43918480" target="_blank" >RIV/49777513:23510/13:43918480 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2013/PDF/188-191.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2013/PDF/188-191.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Společenská odpovědnost v evropském a českém cukrovarnictví
Popis výsledku v původním jazyce
Společenská odpovědnost podniků (CSR) je konceptem, který v podnikatelském prostředí počátku 21. století nabývá na stále větší důležitosti. Tento příspěvek diskutuje jeho reflexi v evropském a českém cukrovarnickém průmyslu. Úvod článku se zabývá postoji, které ke konceptu CSR zastávají jak české, tak i mezinárodní orgány, a dále vysvětlením použité metodiky. Druhá kapitola srovnává obsah dokumentů, ve kterých se k CSR hlásí evropské cukrovarnictví, s všeobecným chápáním konceptu společenské odpovědnosti ? tzv. Triple-bottom line. Ukazuje se při tom, že dokumenty evropského cukrovarnického průmyslu nepostihují celý obsah CSR. Třetí kapitola je věnována případové studii, která analyzuje stupeň reflexe společenské odpovědnosti ve čtyřech českých a čtyřech zahraničních cukrovarnických společnostech. Z výsledků této studie vyplývá, že české cukrovary v reflexi prvků CSR velmi výrazně zaostávají za evropskými podniky. Ani v jejich případě však není situace ideální. Závěrečná kapitola příspě
Název v anglickém jazyce
Social Responsibility in European and Czech Beet-Sugar Industry
Popis výsledku anglicky
Corporate Social Responsibility (CSR) is a concept, whose importance in the business sector in the beginning of the 21st century is still rising. This paper discusses its reflection in the European and Czech beet-sugar industry. The introduction deals with the attitudes of Czech and international authorities towards this concept and with the methods used. In the second chapter, the content of the European beet-sugar industry CSR-concerning documents and the generally accepted content of the CSR concept(triple-bottom line) are compared. It seems that documents of the European beet-sugar industry do not fully reflect the whole content of CSR. The third chapter is devoted to a case study, which analyzes the degree of CSR reflection among four Czech and four international companies. This study reached the conclusion that Czech sugar refineries strongly fall behind European ones in the reflection of CSR even though the situation of European companies is not ideal. The last chapter briefly
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
129
Číslo periodika v rámci svazku
5-6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
188-191
Kód UT WoS článku
000319480800007
EID výsledku v databázi Scopus
—