Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Will the sulphur polypore (laetiporus sulphureus) become a new functional food?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12110%2F19%3A43899704" target="_blank" >RIV/60076658:12110/19:43899704 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.peertechz.com/articles/GJMCCR-6-168.php" target="_blank" >https://www.peertechz.com/articles/GJMCCR-6-168.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17352/2455-5282.000068" target="_blank" >10.17352/2455-5282.000068</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Will the sulphur polypore (laetiporus sulphureus) become a new functional food?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mushrooms are a rich source of chemical compounds. Such a mushroom is also polypore laetiporus sulphureus, in which a large number of bioactive substances with cytotoxic, antimicrobial, anticancer, anti-inflammatory, hypoglycemic, and antioxidant activity have been found. This short review summarizes the results of the most important chemical and biological studies of the fruiting bodies and the mycelial cultures of L. sulphureus. Since the ingredients of this edible mushroom have beneficial effects on human health, it could become a functional food.

  • Název v anglickém jazyce

    Will the sulphur polypore (laetiporus sulphureus) become a new functional food?

  • Popis výsledku anglicky

    Mushrooms are a rich source of chemical compounds. Such a mushroom is also polypore laetiporus sulphureus, in which a large number of bioactive substances with cytotoxic, antimicrobial, anticancer, anti-inflammatory, hypoglycemic, and antioxidant activity have been found. This short review summarizes the results of the most important chemical and biological studies of the fruiting bodies and the mycelial cultures of L. sulphureus. Since the ingredients of this edible mushroom have beneficial effects on human health, it could become a functional food.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30107 - Medicinal chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Global Journal of Medical and Clinical Case Reports

  • ISSN

    2455-5282

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    006-009

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus