Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Importance of Potato Tuber Proteins and their Response to Nitrogen Fertilization.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002433" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002433 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Importance of Potato Tuber Proteins and their Response to Nitrogen Fertilization.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents the results of the research of the effects of nitrogenous fertilization on proteins levels in potato tubers. The field trials with various nitrogenous fertilization intensities of 60 kg.ha-1, 120 kg.ha-1 and 100 + 20 kg.ha-1 (an additional dose of nitrogenous fertilization - 20 kg.ha-1 of nitrogen was applied during vegetation) were established in two different growing regions for period of two years (1998, 1999). Three varieties (Marabel, Karin, Rosella) were tested in these field trials. The method for measuring the protein content in potato tubers with Coomassie Brilliant Blue G-250 (SNYDER and DESBOROUGH 1978) was used in this analysis. The results of the protein analysis in the analysed plant material are as follows: High statistical significant differences in tuber protein contents in dependence of variety have been found. The influence of region is also statistical significant.The nitrogenous fertilization can increase the protein content in potato tubers. The

  • Název v anglickém jazyce

    The Importance of Potato Tuber Proteins and their Response to Nitrogen Fertilization.

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents the results of the research of the effects of nitrogenous fertilization on proteins levels in potato tubers. The field trials with various nitrogenous fertilization intensities of 60 kg.ha-1, 120 kg.ha-1 and 100 + 20 kg.ha-1 (an additional dose of nitrogenous fertilization - 20 kg.ha-1 of nitrogen was applied during vegetation) were established in two different growing regions for period of two years (1998, 1999). Three varieties (Marabel, Karin, Rosella) were tested in these field trials. The method for measuring the protein content in potato tubers with Coomassie Brilliant Blue G-250 (SNYDER and DESBOROUGH 1978) was used in this analysis. The results of the protein analysis in the analysed plant material are as follows: High statistical significant differences in tuber protein contents in dependence of variety have been found. The influence of region is also statistical significant.The nitrogenous fertilization can increase the protein content in potato tubers. The

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wroclawiu

  • ISSN

    1222-225

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2000

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    XX - osoby bez státní příslušnosti

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus