Stanovení acetonu v syrovém mléce modifikovanou metodou "purge and trap".
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002967" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002967 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení acetonu v syrovém mléce modifikovanou metodou "purge and trap".
Popis výsledku v původním jazyce
Metoda "purge and trap" je založena na stripování těkavých látek ze vzorku proudem N2 a jejich následným záchytem na speciálních sorbentech. V našem případě byla jako "sorbent" použita ledová voda. Tato modifikace umožňuje nástřik takto získaného vzorkupřímo do plynového chromatografu. Přesnost a reprodukovatelnost metody je zajišťována pomocí vnitřního standardu. Relativní chyba stanovení acetonu v ověřovaném rozsahu koncentrací (0,05 - 50 ppm) nepřesahuje # 5 %
Název v anglickém jazyce
Modified "purge and trap" method for and aceton determination in raw milk.
Popis výsledku anglicky
"Purge and trap" method is based on stripping of volatile compounds and its absorption into special sorbents. In our case was used a cool water (5 °C). It was established that aceton content of raw milk from six cows ranged from 0,48 - 39,2 p.p.m.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení "XXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin."
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
9
Název nakladatele
MZLU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
7. 3. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—