Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka ve vztahu k použité technologii chovu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004806" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004806 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka ve vztahu k použité technologii chovu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo posoudit vliv použité technologie chovu a způsobu dojení na jakost mléka. V průběhu roku 2002 byly sledovány bazénové vzorky mléka ze čtyř farem. Dvě farmy používaly technologii volného boxového ustájení a dojení v dojírně a dvě tec hnologii vazného ustájení a dojení na stání do potrubí. Mikrobiologické ukazatele jakosti mléka byly u obou technologií na nízké hladině. Průměrné roční hodnoty CPM byly < 15 x 10 na 3 CFU/ml; PTM < 2,2 x 10 na 3 CFU/ml; koliformní bakterie < 70 CFU/ml. U technologie vazného ustájení s dojením na stání do potrubí se však projevovalo výraznější sezónní kolísání mikrobiologických ukazatelů s tendencí ke zhoršení v zimních měsících. Průměrné hodnoty poměrného indexu pi (PTM/CPM) se pohybovaly od 0,21 do 0 ,26.V ukazateli PSB byly zjištěny nižší průměrné roční hodnoty (217 x 10 na 3 až 232 x 10 na 3 SB/ml) u technologie volného boxového ustájení a dojení v dojírně v porovnání s vazným ustájením a dojením na stání do potrubí (285 x 103 až 295 x

  • Název v anglickém jazyce

    Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka ve vztahu k použité technologii chovu

  • Popis výsledku anglicky

    Cílem práce bylo posoudit vliv použité technologie chovu a způsobu dojení na jakost mléka. V průběhu roku 2002 byly sledovány bazénové vzorky mléka ze čtyř farem. Dvě farmy používaly technologii volného boxového ustájení a dojení v dojírně a dvě tec hnologii vazného ustájení a dojení na stání do potrubí. Mikrobiologické ukazatele jakosti mléka byly u obou technologií na nízké hladině. Průměrné roční hodnoty CPM byly < 15 x 10 na 3 CFU/ml; PTM < 2,2 x 10 na 3 CFU/ml; koliformní bakterie < 70 CFU/ml. U technologie vazného ustájení s dojením na stání do potrubí se však projevovalo výraznější sezónní kolísání mikrobiologických ukazatelů s tendencí ke zhoršení v zimních měsících. Průměrné hodnoty poměrného indexu pi (PTM/CPM) se pohybovaly od 0,21 do 0 ,26.V ukazateli PSB byly zjištěny nižší průměrné roční hodnoty (217 x 10 na 3 až 232 x 10 na 3 SB/ml) u technologie volného boxového ustájení a dojení v dojírně v porovnání s vazným ustájením a dojením na stání do potrubí (285 x 103 až 295 x

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice; Series for Animal Sciences

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    11-20

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus