Výdej stopových prvků ve výkalech krav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004859" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004859 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výdej stopových prvků ve výkalech krav
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah zinku, mědi a jódu ve výkalech masných krav byl sledován po dobu 3 let v závěru zimní a letní sezóny. U krav s pravidelnou suplementací stopových prvků byl obsah stopových prvků v mg.kg-1 sušiny (Zn = 125,3; Cu = 23,8 a I více než 1)významně v yššínež ve stádech zvířat, jejichž příjem stopových prvků byl zajištěn pouze z objemných krmiv.
Název v anglickém jazyce
The excretion of trace minerals in feces of cows
Popis výsledku anglicky
The excretion of Zn, Cu and I feces of beef cows and their nutritional intake was observed in the period of three years during winter and summer season. In cows (herd A) with regular saturation of trace minerals the content of Zn = 125,3; I > 1,0 mg . kg-1 DM feces was significant higher compared to herd B (table). As to this result the concentration of the Zn, Cu and I is recomended as possible indicator of trace minerals intake.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník z konference " Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu"
ISBN
80-85645-47-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
125
Název nakladatele
Scientific Pedagogical Publishing, České Budějovice
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—