Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Uplatnění skotu a ovcí s ohledem na optimální produkci a mimoprodukční funkce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005269" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005269 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Uplatnění skotu a ovcí s ohledem na optimální produkci a mimoprodukční funkce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aktuální situace v chovu přežvýkavců se projevuje výrazným poklesem stavů, změnami užitkového zaměření a změnami v oblasti šlechtitelské práce. K podobným změnám dochází i v okolních evropských státech, i když často nejsou tak výrazné. Současně se významně zvýšily požadavky na jejich mimoprodukční uplatnění. Ve středoevropských podmínkách takto mohou při vhodných technologiích jejich chov významně napomáhat k lepšímu zapojení víceletých a trvalých pícních cenóz do strategie trvale udržitelného rozvoje [4,7,13.]V návaznosti na mezinárodní obchod a zvyšující se požadavky na kvalitu potravin a potravinářských surovin došlo ke zpřísnění norem využívaných pro posuzování jakosti produkce. Cíle výzkumného záměru byly orientovány na technologické a šlechtitelské řešení situace v chovu přežvýkavců, směřující k harmonizaci chovu skotu a ovcí při zachování ekologické stability krajiny.

  • Název v anglickém jazyce

    Cattle and sheep breeding with regard to optimal produiction and non-production functions

  • Popis výsledku anglicky

    Problems of performance optmalization and perspective of cattle and sheep applying were solved in a very wide range starting with breeding technology, beef and dairy cattle breeding for production and nonproduction attributes, ethological connection andpossibility of collective cattle and sheep breeding, finishing with production quality and it´s finalization for foods with high senzoric value.There were processed 21 scientific papers and 40 papers in seminaries and conferences during the solving thisperiodReached results are an important information not only for breeders and breeding organizations, but also for specifying conceptual objects of agriculture production development in mountain and submountain regions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences. Special Issue : Agroregion

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    83-86

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus