Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání produkční schopnosti nahého a pluchatého ovsa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005447" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005447 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The comparison of production ability of naked and husked oats

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the research work was to assess differences in yield formation of naked and husked oats and to determine the affecting factors. The attention was focused on testing of panicle productivity.The exact field small-plot experiments with three naked oats varieties (Abel, Izak, and Salomon) and with three husked oats varieties (Auron, Edmund, and Expander) were carried out in two Austrian sites (Lambach and Freistadt) and in two Czech sites (České Budějovice and Humpolec) during 1999-2001. There were determined mainly panicle length (LP), number of whorls (NW), number of branches (NB), number of spikelets (NS), number of grains (NG) and weight of grains per panicle (WG). Mean values of harvest index for husked and naked oats were 45.8 and 39.7 %,respectively, and they were in a negative relationship with plant height (975 and 1044 mm) and in a positive relationship with WG (1.9 and 1.5 g). The husked varieties reached higher mean levels of the all yield components. The stands of

  • Název v anglickém jazyce

    The comparison of production ability of naked and husked oats

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the research work was to assess differences in yield formation of naked and husked oats and to determine the affecting factors. The attention was focused on testing of panicle productivity.The exact field small-plot experiments with three naked oats varieties (Abel, Izak, and Salomon) and with three husked oats varieties (Auron, Edmund, and Expander) were carried out in two Austrian sites (Lambach and Freistadt) and in two Czech sites (České Budějovice and Humpolec) during 1999-2001. There were determined mainly panicle length (LP), number of whorls (NW), number of branches (NB), number of spikelets (NS), number of grains (NG) and weight of grains per panicle (WG). Mean values of harvest index for husked and naked oats were 45.8 and 39.7 %,respectively, and they were in a negative relationship with plant height (975 and 1044 mm) and in a positive relationship with WG (1.9 and 1.5 g). The husked varieties reached higher mean levels of the all yield components. The stands of

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings 7th Iternational Oat Conference

  • ISBN

    1458-5073

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    155

  • Název nakladatele

    Nat. Vet. and Food Res. Inst.

  • Místo vydání

    Helsinki

  • Místo konání akce

    Helsinki

  • Datum konání akce

    1. 1. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku