Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah kadmia, rtuti a olova v jedlých houbách rostoucích na území historické těžby stříbra

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00006527" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00006527 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Contents of cadmium, mercury and lead in edible mushrooms growing in a historical silver-mining area

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three harmful metals were determined using AAS techniques in 285 samples of fruiting bodies of 15 wild-growing edible mushroom species. The mushrooms were collected from a forest on the fringe of a historical area of silver mining. The metals were also determined in a topsoil organic layer sampled within the observed area. As compared to background levels from unpolluted sites, cadmium contents were considerably elevated in nearly all the tested species; lead contents were increased in most of the species, while mercury contents were elevated only in certain accumulating species.

  • Název v anglickém jazyce

    Contents of cadmium, mercury and lead in edible mushrooms growing in a historical silver-mining area

  • Popis výsledku anglicky

    Three harmful metals were determined using AAS techniques in 285 samples of fruiting bodies of 15 wild-growing edible mushroom species. The mushrooms were collected from a forest on the fringe of a historical area of silver mining. The metals were also determined in a topsoil organic layer sampled within the observed area. As compared to background levels from unpolluted sites, cadmium contents were considerably elevated in nearly all the tested species; lead contents were increased in most of the species, while mercury contents were elevated only in certain accumulating species.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F03%2FD067" target="_blank" >GP525/03/D067: Těžké kovy ve volně rostoucích houbách z potenciálně rizikových lokalit a zdravotní aspekty jejich konzumace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    96

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    580-585

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus