Charakteristika dynamiky kvality živin na pastvině v různých nadmořských výškách v jihočeském regionu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007252" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007252 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dynamic of nutrients quality characteristic of pasture in different altitude in South Bohemian region
Popis výsledku v původním jazyce
Yield, botanic composition and chemical analyses of grass and herbage were measured in seven localities with different altitudes between 450 and 900 metres above sea level. Grass and herbage are the most natural and optimal feedstuff for cattle. Grazingmanagement should notably regulate the pasture composition, i.e. support dominance of soft stoloniserous strains of grasses and decrease occurrences of weed and less value strain of gramineous grasses. Grazing in the early growth period supported the development of lower stoloniserous grameous grasses and Trifolium repens. A part of the herbage evaluation was observation milk and meat quality on farms. Due to grazing there were some changes in protein content and protein fraction, although not statistically significant.
Název v anglickém jazyce
Dynamic of nutrients quality characteristic of pasture in different altitude in South Bohemian region
Popis výsledku anglicky
Yield, botanic composition and chemical analyses of grass and herbage were measured in seven localities with different altitudes between 450 and 900 metres above sea level. Grass and herbage are the most natural and optimal feedstuff for cattle. Grazingmanagement should notably regulate the pasture composition, i.e. support dominance of soft stoloniserous strains of grasses and decrease occurrences of weed and less value strain of gramineous grasses. Grazing in the early growth period supported the development of lower stoloniserous grameous grasses and Trifolium repens. A part of the herbage evaluation was observation milk and meat quality on farms. Due to grazing there were some changes in protein content and protein fraction, although not statistically significant.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Slovak Journal of Animal Science
ISSN
1335-3683
e-ISSN
—
Svazek periodika
39
Číslo periodika v rámci svazku
1-2
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
99-102
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—