Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakteristika dynamiky kvality živin na pastvině v různých nadmořských výškách v jihočeském regionu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007252" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007252 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dynamic of nutrients quality characteristic of pasture in different altitude in South Bohemian region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Yield, botanic composition and chemical analyses of grass and herbage were measured in seven localities with different altitudes between 450 and 900 metres above sea level. Grass and herbage are the most natural and optimal feedstuff for cattle. Grazingmanagement should notably regulate the pasture composition, i.e. support dominance of soft stoloniserous strains of grasses and decrease occurrences of weed and less value strain of gramineous grasses. Grazing in the early growth period supported the development of lower stoloniserous grameous grasses and Trifolium repens. A part of the herbage evaluation was observation milk and meat quality on farms. Due to grazing there were some changes in protein content and protein fraction, although not statistically significant.

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamic of nutrients quality characteristic of pasture in different altitude in South Bohemian region

  • Popis výsledku anglicky

    Yield, botanic composition and chemical analyses of grass and herbage were measured in seven localities with different altitudes between 450 and 900 metres above sea level. Grass and herbage are the most natural and optimal feedstuff for cattle. Grazingmanagement should notably regulate the pasture composition, i.e. support dominance of soft stoloniserous strains of grasses and decrease occurrences of weed and less value strain of gramineous grasses. Grazing in the early growth period supported the development of lower stoloniserous grameous grasses and Trifolium repens. A part of the herbage evaluation was observation milk and meat quality on farms. Due to grazing there were some changes in protein content and protein fraction, although not statistically significant.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Slovak Journal of Animal Science

  • ISSN

    1335-3683

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    99-102

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus