The Influence of the Different Levels of Crude Proteins in Feed Mixture for Pigs and Poultry and Piopolym Addition Concentrate for Farm Building Microclimate
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012673" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012673 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Influence of the Different Levels of Crude Proteins in Feed Mixture for Pigs and Poultry and Piopolym Addition Concentrate for Farm Building Microclimate
Popis výsledku v původním jazyce
Reducing level of protein at the concentrates for pigs and poultry allowed to solve duality of fair conditions at the farme buildings. By the fattening pigs increased on 0.032 kg daily gain weight and decreased on 0.45 kg feed consumption respectively. The addition of 400 g of Biopolym increased pigs daily gain and feed consumption was reduced . At the broiler chickens by the 2.92% less of protein decreased a mortality of chickens about 1.8 % in experiment group. The others results were the same as in control group of chickens. The levels of ammonia and hydrogen sulfide were lower than maximum data from Czech norms (NH3 ma. 25 ppm and H2S max. 7-10 ppm) at experiment and control groups.
Název v anglickém jazyce
The Influence of the Different Levels of Crude Proteins in Feed Mixture for Pigs and Poultry and Piopolym Addition Concentrate for Farm Building Microclimate
Popis výsledku anglicky
Reducing level of protein at the concentrates for pigs and poultry allowed to solve duality of fair conditions at the farme buildings. By the fattening pigs increased on 0.032 kg daily gain weight and decreased on 0.45 kg feed consumption respectively. The addition of 400 g of Biopolym increased pigs daily gain and feed consumption was reduced . At the broiler chickens by the 2.92% less of protein decreased a mortality of chickens about 1.8 % in experiment group. The others results were the same as in control group of chickens. The levels of ammonia and hydrogen sulfide were lower than maximum data from Czech norms (NH3 ma. 25 ppm and H2S max. 7-10 ppm) at experiment and control groups.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH92252" target="_blank" >QH92252: Studium vlivu perorální aplikace bioalginátů na denzitu a aktivitu bachorové mikroflóry a na stravitelnost vybraných druhů krmiv s projekcí efektivity do oblasti užitkovosti.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Lucrari Stiintifice Zootehnie si Biotehnologii: Scientifical Papers Animal Sciences and Biotechnologies
ISSN
1221-5287
e-ISSN
—
Svazek periodika
43
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—