Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Milk quality of the Original Valachian in a submontane region

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882925" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882925 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Milk quality of the Original Valachian in a submontane region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the milk efficiency of Original Valachian (OV) Sheep. The flock under scrutiny is kept at pasture at an altitude of 600 m in the Novohradske Mountains, and samples were taken from morning milking roughly in four to five weekly intervals during the period from April to August. The milking was begun on average on the 50th day of lactation, and was carried out mechanically. A total of 862 samples were analysed from an average of 54 ewes over the the years 2006-09. After an evaluation of the essential components of ewe's milk from the flock of OV lambing ewes during lactation these average values were found: fat 4.90 g 100 g-1, crude protein 5.94 g 100 g-1, casein 4.40 g 100 g-1, serum protein 1.18 g 100 g-1, lactose 5.07 g 100 g-1, dry matter 16.45 g 100 g-1, solid not fat 11.63 g 100 g-1and utilizable dry matter 10.85 g 100 g-1. OV had an average daily milk yield of 0.70 l. Fat, protein, casein, serum protein and dry matter showed rising trends durin

  • Název v anglickém jazyce

    Milk quality of the Original Valachian in a submontane region

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the milk efficiency of Original Valachian (OV) Sheep. The flock under scrutiny is kept at pasture at an altitude of 600 m in the Novohradske Mountains, and samples were taken from morning milking roughly in four to five weekly intervals during the period from April to August. The milking was begun on average on the 50th day of lactation, and was carried out mechanically. A total of 862 samples were analysed from an average of 54 ewes over the the years 2006-09. After an evaluation of the essential components of ewe's milk from the flock of OV lambing ewes during lactation these average values were found: fat 4.90 g 100 g-1, crude protein 5.94 g 100 g-1, casein 4.40 g 100 g-1, serum protein 1.18 g 100 g-1, lactose 5.07 g 100 g-1, dry matter 16.45 g 100 g-1, solid not fat 11.63 g 100 g-1and utilizable dry matter 10.85 g 100 g-1. OV had an average daily milk yield of 0.70 l. Fat, protein, casein, serum protein and dry matter showed rising trends durin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agrobiology

  • ISSN

    1803-4403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    147-155

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus